Remus Pricopie
Un elev din Buzău diagnosticat cu ADHD va fi, miercuri, ministru al Educației și va participa din această postură la ședința de Guvern.
Tudor Vlaicu, acum elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 2, a fost invitat de ministrul Educației Remus Pricopie să fie ministru pentru o zi. În timpul vizitei lui Pricopie la Buzău de la jumătatea lunii iunie, elevul diagnosticat cu ADHD a recunoscut că spart un geam al Primăriei orașului iar oficialul guvernamental, amuzat de sinceritatea elevului, i-a adresat acestuia invitația de a prelua cea mai înaltă funcție din învățământul românesc.

După o discuție cu mama băiatului în timpul unei vizite la Buzău, ministrul Remus Pricopie a avut un dialog cu Tudor Vlaicu pe care l-a invitat să preia fotoliul de ministru pentru o zi.
”Câte geamuri ai spart”, l a întrebat ministrul Educației pe Tudor.

”N-a spart nici unul”, a răspuns mama băiatului.

”Ba da, am reușit să sparg un geam de la primărie”, a răspuns elevul.

”Bravo, foarte bine”, a replicat ministrul.

”Taci , nu mai zice mamă nimic”, a spus zâmbind mama băiatului.

”Îmi place de tine. Un băiat ca tine eu îl vad la minister pentru o zi, te invit să vii la minister să fii ministrul Educației pentru o zi”, a spus ministrul.

”În mod direct aș spune că este o onoare”, a răspuns Tudor.

”Si indirect?”, a întrebat ministrul.

” Indirect mă gândesc cât de serios vorbiți când spuneți asta”, a conchis băiatul.

Chiar dacă a avut unele îndoieli față de propunerea ministrului, Tudor Vlaicu va ajunge, miercuri, ministru pentru zi. Programul noului ministru va debuta la ora 11.00 cu o prezentare a sa la sediul Ministerului Educației urmând ca apoi să participe alături de ceilalți miniștri ai Cabinetului Ponta la Ședința de Guvern săptămânală. Tudor Vlaicu va fi însoțit în deplasarea la București de directorul Școlii Gimnaziale nr. 2, Valentin Biro.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.