Unii s-au bucurat din scurt, alţii se bucură mai mult

Ciclurile de învăţământ de la clasele I-IV şi V-VII, precum şi clasele IX-XI de la liceele teoretice intră de astăzi în vacanţa mare, după ce clasele terminale de liceu au finalizat cursurile pe 27 mai, iar clasa a VIII-a pe 10 iunie.

 

Vacanţa „în cascadă” nu s-a terminat, urmând ca, peste o săptămână, să încheie socotelile cu şcoala, pentru aproape două luni şi jumătate, şi clasele a XI-a, an de completare, şi a XII-a, rută progresivă, ultimele promoţii denumite astfel sub actuala stratificare a ciclurilor de învăţământ. În funcţie de planificarea locală a practicii din specializare, o altă vacanţă va mai urma şi după 1 iulie, pentru clasele a IX-a şi a X-a din grupurile şcolare.

 

Clasele terminale de gimnaziu şi liceu intră, de luni, într-o altă serie de examene. Absolvenţii de a VIII-a vor susţine una dintre cele două teze cu subiecte unice, la Limba şi literatura română, care determină parte din media de admitere la liceu, iar absolvenţii de liceu vor susţine proba de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

 

Pentru clasele primare şi gimnaziale care astăzi intră în vacanţă cât şi pentru viitorii cursanţi de liceu, şcoala se va relua, conform aprecierii Ministerului Educaţiei, pe 12 septembrie, dorinţa actualului ministru al Educaţiei fiind ca predarea lecţiilor să înceapă într-o zi de luni.

 

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.