Consiliul Judeţean organizează și în acest an pleiadă de manifestări dedicate sărbătorilor de iarnă. Seria evenimenteleor va debuta pe 1 Decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României când buzoienilor le vor fi oferite 3.000 de porții de fasole cu ciolan sau de post dar și un spectacol susținut de UDDI și artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Tot cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Buzău oferă buzoienilor un spectacolul ”Și râsul ne unește!” susținut de Grupul Vouă, spectacol ce va avea loc la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, pe 1 decembrie de la ora 16.00 iar intrarea va fi liberă în limita locurilor din sală.

Și pentru că este Ziua Națională a României, o zi cu însemnătate istorică deosebită, buzoienii sunt invitați și Muzeului Județean unde vizitarea expozițiilor va fi gratuită. Mai mult, pimii 500 de participanți care  vor răspunde la întrebările ”De ce iubești România?” și ”Ce i-ar trebui României să o iubești mai mult?” vor primi cadouri simbolice.

Începând de săptămâna viitoare, de pe data de 5 decembrie, clădirile Consiliului Judeţean şi Muzeului Județean vor beneficia de iluminat festiv special. Pe lângă tunelul de lumini montat pe aleea ce duce către Muzeul Județean, în fața sediului Consiliului Județean Buzău, toți buzoienii, dar mai ales copiii care vor participa la activitățile ce se vor desfășura la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău în luna decembrie, vor putea admira un nou tunel de lumini.

Tot pe 5 decembrie se vor aprinde și luminile de Crăciun în Stațiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor primi cadouri, vor susține un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în  Parcul Monteoru și vor putea urmări un foc de artificii.

De Moș Nicolae, pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri, la Sala Mare a Consiliului Județean, unde sunt invitați să urmărească spectacolul ”Povești din atelierul lui Moș Crăciun“, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 și 12.30.

De asemenea, în perioada 8-10 decembrie, Teatrul George Ciprian oferă proiecții de filme pentru copii de la orele 10.00, 12.00 și 14.00.

După succesul de anul trecut, și în aceasta iarnă, actorii buzoieni revin pe scena de acasă și vor prezenta publicului spectacolul ”Comedii cu Gorobete” în data de 17 decembrie la ora 17.00.

”Invit buzoienii să fie prezenţi la toate activităţile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi vreau să transmit copiilor că pe data de 22 Decembrie, Moș Crăciun îi aşteaptă tot la Muzeul Judeţean! Toți copiii vor primi cadouri și vor avea parte de multe surprize, iar la final se vor bucura de un superb foc de artificii. Toate acțiunile desfășurate în luna decembrie sunt menite să aducă bucurie atât copiilor, părinților și bunicilor, dar și să încurajeze micii producători buzoieni, meșterii populari, artiștii buzoieni și persoanele cu dizabilități, a căror muncă este o adevărată artă.”, a declarat Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.      

În perioada 19-21 decembrie, copiii sunt invitați să ia ”Micul dejun cu Moș Crăciun”, între orele 09.00-11.00, la Muzeul Județean Buzău, unde vor putea sta de vorbă și se pot fotografia cu Moșul (fotografii la minut). De asemenea, toți copiii vor primi bilete gratuite de la Moș Crăciun pentru a face un tur al expozițiilor găzduite de Muzeul Județean Buzău.

În perioada 19-22 decembrie, în curtea Muzeului Județean va fi organizat Târgul cu Produse Tradiţionale de Crăciun. Vor fi prezenți peste 10 producători (produse traditionale de Crăciun, dulciuri, dulcețuri, vin fiert, degustări de produse specifice Craciunului).

Totul va culmina cu venirea lui Moș Crăciun în seara zilei de 22 decembrie când toți copiii sunt în curtea Muzeului Județean unde vor primi cadouri dar vor avea parte și de concerte susținute de UDDI și de un grup de elevi și profesori ai Liceului de Arte ”Margareta  Sterian” Buzău.

Moș Crăciun va ajunge cu daruri și la copiii din județ. Astfel Moșul va oferi cadouri copiilor din Râmnicu-Sărat (18 decembrie, ora 17.00 și 21 decembrie), Pogoanele (14 decembrie, ora 16.00) și Nehoiu (15 decembrie, ora 16.00) dar nu îi va uita nici pe copiii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sau cei din Spitalul Județean sau pe persoanele vârstnice din Căminele de bătrâni (Smeeni, Pogoanele și Vintilă Vodă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.