Consiliul Județean Buzău a pregătit și în acest an un amplu program cu ocazia sărbătorilor de iarnă, cele mai multe dintre manifestări fiind dedicate în special copiilor dar fără a-i uita și pe ceilalți buzoieni.

Astfel începând chiard in prima zi a lunii decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naționale a României, o masă tradițională (3800 de porții – dintre acestea 800 sunt de post). Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă, iar meniul de post va conține iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă. În același timp, buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Eveniment va avea loc pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00 după parada militară care se va desfășura pe Calea Eroilor. Totodată, administrația județeană va oferi buzoienilor fulare tricolor, cocarde, steaguri și baloane.

Tot pe 1 decembrie la ora 17.00 vor fi aprinse tunelurile de lumini din fața Consiliului județean și a Muzeului Județean.O noutate o reprezintă faptul că pe tunelul de lumini din fața Consiliului Județean Buzău a fost montat un sistem de sonorizare și iluminat festiv, astfel că buzoienii pot asculta colinde și se pot bucura de un joc de lumini pe ritmul muzicii. De asemenea, clădirea Consiliului Judeţean va beneficia și anul acesta de un iluminat festiv special, asigurat printr-un sistem de proiecție iar între 01-06 decembrie va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri.

Pe 5 decembrie se vor aprinde și luminile de Crăciun în Stațiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor susține un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru, vor primi cadouri și vor putea urmări un foc de artificii.

Seriua de activități dedicată copiilor va continua în data de 6 decembrie când copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, unde sunt invitați să urmărească si spec ”Fetița cu chibrituri“.

În data de 7 decembrie, ora 16.00, Moș Crăciun va ajunge cu daruri la copiii de pe Valea Buzăului. Întâlnirea va avea loc în Piața Centrală din orașul Pătârlagele. Copiii vor cânta colinde, se vor bucura de un concert susținut de UDDI, iar la finalul întâlnirii vom putea admira un frumos foc de artificii.

Pe data de 12 decembrie, ora 12.00,  evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepționale obținute pe parcursul anului 2017-2018, după cum urmează : olimpiade internaționale – 600 lei, Olimpiade naționale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei și Premiul III – 300 lei. Grupurile mai mari de 20 persoane vor primi un premiu în valoare de 150 lei/elev și 300 lei/profesor.

Tot pe 12 decembrie, Consiliul Județean Buzău, în colaborare cu HC Buzău Club 2012 și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret va demara campania de strângere de jucării și hăinuțe pentru familiile defavorizate din județul Buzău, sub denumirea ”Fă o bucurie, donează o jucărie”. La începutul meciului de handbal HC Buzău 2012 – Minaur Baia Mare, ora 18.00, toți spectatorii sunt invitați să arunce o jucărie de pluș pe terenul de handbal. Cei care nu pot ajunge la acest meci, pot dona jucării și hăinuțe la Sala Sporturilor Romeo Iamandi, unde se află un punct de colectare a acestora.

Pe 14 decembrie, ora 17.00, la Teatrul George Ciprian buzoienii sunt invitați să vizioneze o piesă de teatru dedicată Centenarului – ”Mareșalii”, în regia lui Alexandru Bindea.

Nu vor fi uitați nici copiii din instituțiile subordonate Consiliului Județean Buzău dar nici cei internați în Spitalul Județean Buzău care vor primi vizita lui Moș Crăciun.

Între 18-20 decembrie, la Teatrul George Ciprian, copiii pot lua micul dejun cu Moș Crăciun, îi pot spune poezii și pot face poze cu el. La ora 13.00, aceștia pot viziona proiecțiile de filme pentru copii.

Cel mai așteptat eveniment va fi în acest an venirea lui Moș Crăciun. Ca în fiecare an acesta va poposi la Muzeul Județean pe 20 decembrie, ora 16.00, iar toți copiii sunt invitați să participe la întâlnirea cu Moșul cel darnic. Tot atunci va avea loc un concert de colinde susținut de corul de copii coordonat de Tatiana Răduță și de Andrada si Cvartetul Ars Nova iar copiii vor primi cadouri, se vor întâlni și cu personajele lor preferate și pot admira un foc de artificii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.