Președintele PSD, Victor Ponta, ia în sfârșit atitudine în conflictul izbucnit la Buzău între PSD și PNL, după nomonalizarea lui Marian Cristinel Bîgiu pentru șefia Consiliului Județean Buzău, conflict generat de refuzul lui Victor Mocanu de a accepta faptul că nu mai este el cel susținut de București pentru câștigarea unui nou mandat. Pentru că din cauza unui singur om care nu se vrea dus dintr-o funcție în care poate învîrti după bunul plac banii publici, bani dirijați în special către firmele rudelor și apropiaților săi, la Buzău, USL a ajuns să nu mai funcționeze, astăzi, liderul PSD Victor Ponta a anunțat că împreună cu secretarul general, Liviu Dragnea, va lua măsuri pentru ca decizia privind sprijinirea candidatilor desemnați de USL și nu a altora să fie respectată inclusiv în județul nostru. Ponta a făcut această declarație în conferința USL, după ce liderul PNL, Crin Antonescu, a deschis acest subiect.
„Avem o singură situație specială: la Buzău, unde au apărut niște materiale electorale – panouri, bannere, fly-ere, calendare și alte lucruri – în care se vorbește despre faptul că unul dintre candidații USL nu l-ar susține pe celălalt. Poziția USL, a PSD, președintele partidului este aici, este categorică: peste tot, inclusiv la Buzău, toți membrii și susținătorii noștri sunt chemați să voteze candidații USL și nu alții, pentru că acesta este sensul construcției politice pe care am făcut-o și variantei în care am ales să candidăm”, a spus Antonescu. Liderul liberalilor a ținut în mod special să comunice acest lucru în conferința de presa, imediat după ce Ponta anunțase că se poate trece la sesiunea de întrebări adresate de jurnalisti.
„Confirm că e vorba de Buzău. Acolo consider cu totul anormal faptul că primarul și candidatul USL susține un alt candidat la Consiliul Județean decât candidatul USL”, a spus Ponta, ca reacție la declaratiile lui Antonescu.
Ponta a adăugat că poziția PSD și a USL este foarte clară și vizează faptul că toți candidații sunt cei desemnați de USL.
„Împreună cu secretarul general vom lua măsuri ca, în practică, această decizie să fie respectată absolut peste tot. Regret incidentele de acolo și ne îndreptăm cu înțelepciunea și solidaritatea de care am dat dovadă în toate celelalte județe”, a spus Ponta.
La Buzău, după nominalizarea lui Marian Cristinel Bîgiu drept candidat al USL la șefia Consiliului Județean, USL s-a rupt definitiv, între conducerile PSD și PNL relațiile fiind înghețate din acel moment. Colaborarea dintre cele două formațiuni s-a rupt ca urmare a refuzului lui Victor Mocanu de a accepta varianta impusă de copreședinții Uniunii și ca urmare a dorinței sale, dincolo de ce au spus liderii PSD și PNL, de a mai candida pentru un nou mandat. Totul a culminat cu decizia lui Constantin Boșcodeală, cumătrul lui Victor Mocanu, de a-l susține pe acesta, indiferent de directivele șefului său de partid și de binele USL. Iar susținerea lui Mocanu de către Boșcodeală a mers până într-acolo încât afișele de campanie ale președintelui Consiliului Județean, care va candida ca independent vezi Doamne, au fost realizate având înscrisul ”susținut de PSD ” dar și cu candidați ai PSD alături, inducând în eroare alegătorii.
Mai mult, săptămâna trecută, după ce Biroul Electoral Central a declarat ilegale afișele lui Mocanu, în mai multe ziare locale a apărut un material electoral comandat și plătit care-l înfățisa pe candidatul USL la Primăria Buzău, primarul Constantin Boșcodeală, din mesajul conținut în această machetă reieșind că edilul buzoian nu îl susține pe candidatul USL la Consiliul Județean Buzău, senatorul PNL Marian Cristinel Bîgiu.
Iar asta nu este tot. Încă de dinaintea debutului campaniei electorale, Constantin Boșcodeală și Victor Mocanu, care a continuat să organizeze conferințele de presă în sediul PSD, deși se declară independent, l-au atacat fără întrerupere pe senatorul PNL, Marian Cristinel Bîgiu. Atacurile au fost de la unele verbale până la tipărirea și distribuirea în tot județul a unor flyere denigratoare la adresa candidatului USL la Consiliul Județean Buzău.
Imediat după acest atac murdar care a avut loc chiar în joia de dinaintea Paștelui, liberalii au dezvăluit că în spatele acestei acțiuni s-au aflat apropiați ai președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu, și din anturajul fiului său, deputatul Adrian Mocanu.

Ciprian STERIAN

9 COMENTARII

  1. Vin alegerile FAC CIK SI EI DE OCHII LUMII PANA ACUM CE AU FACUT?? NIMIC !!! JOS USL!! JOS PDL!!! JOS TOTI CARE AU FOST PANA ACUM DE 22 DE ANI LA PUTERE JOS CU EI!! VICTORIE PP DD !!!!!!!!!!

  2. Bai don PONTA , Mai joci mult la doua capete cu rachetii astia ai tai de la buzau,se termina campania electorala si tu iti bati joc de partenerii cu, care ai semnat un protocol,o intelegere.spui ca este anormal ce se intimplare la buzau ,spui ca o sa ei masuri,,gargara ieftina nu o sa faci mimic cum nici la guvern nu faci nimic,o sa lasi lichelele atea la FAMIGLIA sa si Bata joc de toata lumea sa transforme un partid pe care tu il conduci intr un pres pt.o gasca de infractori .Daca ai onoare,daca respecti partenerul, daca ai vina si cumva nu ai obligatii de Alea cu..ooooooooo zerouri multe fa ordine alunga haimanalele astea din partid si atunci poate ca o safii respectat la buzau

  3. Si ca sa puna bomboana pe coliva mincinosul Bosco ,evident cu FAMIGLIA organizeaza sedinte ce primarii psd,cu sefii de organizatii,pt. A le impune ,pe unii chair ai ameninta ,pe unii ai vinde ca pe cartofi,pe unii pentru ai manipula ,inclusiv prin prezenta doamnei Mocanu la aceste sedinte ????????,si asta doar la nici 12 ore de la declaratia lui Ponta .intrebarea este il faulteaza boscodel pe ponta ori amindoi joaca aceiasi piesa de teatru?Concluzia ar fi ca daca ponta nu face or dine la buzau ,inseamna ca si el face parte din gasca iar poporul trebuie sa stie asta ca doar avem alegeri pe10 iunie.Baaa…Mai este oameni care si gindeste….baaaaa.

  4. Gata sa prescris! nu mai tine! Hai pa mocanule! In fine ru;inea tarii buzaul lui bosco si familia se va incheia !Jos mafia, sprijintil pe Bagiu si Negoita, ascultati ca nu glumesc, astainseamna usl!

  5. Ion Vasile , ești vai de mama ta , supozitor cu barba ce ești !!!
    In ce usl ești tu , fripturist bosorog , la biserica nu te mai vindeai … Negoita la biserica si tu pe lângă el…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.