VIDEO: Polițiștii și jandarmii, la ”vânătoare” de elevi chiulangii

0

Chiulul e la mare modă printre elevii din Buzău, în special în rândul celor de liceu. Pentru ca tinerii care fug de la ore să nu ajungă să fie implicați în cine știe ce fapte ilegale ori accidente, polițiștii au desfășurat recent o amplă acțiune, menită a-i descuraja pe cei care practică sportul numit chiul. Oamenii legii au luat la verificat barurile din jurul școlilor, dar și magazinele din preajma unităților de învățământ, unde au fost găsiți zeci de chiulangii.
”În cadrul acţiunilor desfăşurate poliţiştii au verificat 214 unităţi de alimentaţie publică iar 91 de obiective au fost verificate din punct de vedere al respectării prevederilor Legii nr.333/2003 și au fost controlate 292 autovehicule.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, 123 pentru abaterile comise la regimul circulaţiei în conformitate cu O.U.G. nr.195/2002, iar 46 la alte acte normative.
Polițiștii rutieri au controlat 80 de autovehicule destinate transportului școlar, în cazul a 7 dintre acestea fiind constatate nereguli.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 78.220 lei.
De asemenea, polițiștii au depistat 80 de elevi din care 51 absentau de la cursuri nejustificat şi au întocmit 19 informări către conducerea unităţilor de învăţământ la care aceştia erau înscrişi”, se arată într-o informare remisă de IPJ Buzău.
Concomitent, poliţiştii de prevenire şi rutieră în colaborare cu reprezentanţii Tribunalului Buzău, au desfăşurat sesiuni de informare la trei unităţi de învăţământ din mediul urban, oamenii legii discutând cu peste 450 de elevi.
Prin acțiunile lor, polițiștii au urmărit ca elevii să înțeleagă riscurile la care se expun atunci când, de pildă, navighează iresponsabil în mediul on-line, riscurile consumului de droguri sau etnobotanice fiind un alt aspect discutat de oamenii legii.
Din păcate însă la Buzău, printre tinerii teribiliști, consumul de etnobotanice sau droguri nu mai este demult pasăre rară, anual, zeci de persoane ajungând la spital după ce au consumat ”moarte” la plic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.