Ministerul Sănătății a distribuit județului Buzău 1900 de doze de vaccin hexavalent, necesar imunizării bebelușilor în primul an de viață. De săptămâni bune, stocul de astfel de ser este zero, la Buzău, probleme fiind de altfel la nivelul întregii țări. Cel mai târziu marți, vaccinurile vor ajunge la Buzău și vor lua calea medicilor de familie care își vor aștepta micuții pacienți la vaccinare.
În acest moment, la Buzău, sunt 900 de bebeluși la vaccinarea cu ser hexavalent. Cum Ministerul Sănătății trimite 1900 de doze, medicii vor vaccina întâi restanțierii, după care îi vor prelua pe cei care trebuie să fie imunizați în această perioadă.
Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat contra difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătății.
Disfuncţionalităţile înregistrate la livrarea vaccinului au fost cauzate de imposibilitatea producătorului de a produce și livra acest produs în timp util, în această situatie aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministerul Sănătății a distribuit județului Buzău 1900 de doze de vaccin hexavalent, necesar imunizării bebelușilor în primul an de viață. De săptămâni bune, stocul de astfel de ser este zero, la Buzău, probleme fiind de altfel la nivelul întregii țări. Cel mai târziu marți, vaccinurile vor ajunge la Buzău și vor lua calea medicilor de familie care își vor aștepta micuții pacienți la vaccinare. În acest moment, la Buzău, sunt 900 de bebeluși la vaccinarea cu ser hexavalent. Cum Ministerul Sănătății trimite 1900 de doze, medicii vor vaccina întâi restanțierii, după care îi vor prelua pe cei care trebuie Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.