Bărbatul de 57 de ani din Gura Câlnăului, intoxicat marți după ce un incendiu a cuprins camera centralei termice și a inundat cu fum întreaga locuință în care se afla și soacra sa nevăzătoare, a fost deconectat de la aparate. Omul a intrat în camera în care se afla soacra sa încercând să o salveze, însă nu a reușit, fiind scos inconștient din locuință. A fost resuscitat zeci de minute iar semnele vitale i-au revenit, însă omul nu a avut activitate cerebrală. Adus la spital, bărbatul a suferit câteva infarcte, fiind conectat la aparate.

Joi, copiii bărbatului au decis să-și de acordul pentru ca acesta să fie deconectat de la aparatele care îl mai țineau în viață.  Totodată, rudele buzoianului au avut puterea de a-și da acceptul  pentru prelevarea de organe.

Astfel, joi seară, medicii de la Spitalul Județean din Buzău au intrat în sala de operație și au prelevat rinichii şi ficatul care urmează să ajungă la doi bolnavi care sunt pe listele de transplant în timp ce corneea şi pielea vor fi depuse la  banca de organe.

“Eu am considerat că el a murit ca un erou, el a fost și va rămâne un erou, el a vrut să salveze o viață, nu s-a îndurat de mama soacra a lui, iar el acum salvează alte vieți. Putem să dam șansa și celorlalți care pot să trăiască”, a declarat  Simona Andreeana, verișoara bărbatului.

Gestul familiei bărbatului de la care joi noapte s-au prelevat organe pentru a salva alte vieți i-a impresionat pe medicii care au efectuat intervenția.

La prelevarea de organe de la Spitalul Județean Buzău a participat și medicul Radu Zamfir, supraviețuitorul tragediei aviatice din Munții Apuseni, tragedie în care au pierit pilotul Adrian Iovan și tânăra studentă Aura Ion.

Adrian ZOICAN
Adrian ZOICAN

“Am simțit din plin durerea și am fost alături de membrii familiei. Dar, practic în urma acceptului prelevării organelor mesajul tatălui a reușit sa ajungă mai departe, el fiind un erou atât în viață cât și după moarte”, a declarat medicul Adrian Zoican, coordonator UPU-SMURD Buzău.

Radu Zamfir

“S-au recoltat ficatul, rinichii si corneele. E un gest profund umanitar care la noi e din ce în ce mai frecvent făcut, lumea înțelege ce înseamnă, să dea viață prin acceptarea donării de organe. E impresionant”, a declarat medicul Radu Zamfir.

 

Bărbatul de la care s-au prelevat joi organele ce au ajuns deja la bolnavi aflați pe liste lungi de așteptare a lăsat în urmă un băiat de 18 ani, elev în  ultimul an de liceu, și o fată de 30 de ani, stabilită în străinătate.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.