Autoritățile din Direcția de Sănătate Publică Buzău sunt în alertă după ce numărul cazurilor de rubeolă înregistrate în rândul elevilor din Buzău aproape că s-a dublat în mai puțin de două săptămâni.
Potrivit directorului DSP Buzău, medicul Venera Acsinte, în prezent sunt în evidențele medicilor epidemiologi 224 de elevi bolnavi de rubeolă din 31 de unități de învățământ de pe raza județului, în timp ce în data de 6 martie, de pildă, erau mai puțin de 140 de îmbolnăviri.
˝Am ajuns astăzi la un număr de 224 de cazuri în colectivităţile şcolare. Şi colectivităţile şcolare sunt 31 de unităţi de învăţământ structurate astfel: 19 unităţi în municipiul Buzău, două licee din Râmnicu Sărat, 10 din mediul rural.˝ a declarat joi directorul DSP Buzău, medicul Venera Acsinte.
Cele mai multe cazuri de rubeolă au fost înregistrate în liceele din municipiul Buzău, la Seminarul Teologic, acolo unde toți elevii locuiesc în regim internat, fiind declarat deja focar epidemic de rubeolă din cauza valului de elevi diagnosticați cu această boală.
În plus, conducerea DSP Buzău apreciază că numărul cazurilor de rubeolă va crește în continuare, doar măsurile dictate și respectarea lor putând să împiedice o epidemie în rândul elevilor.
˝Numărul de cazuri de rubeolă sigur a crescut şi va creşte pentru că întreaga masă receptivă va trece probabil prin această boală, unii cu manifestări cunsocute, alţii cu manifestări inaparente.˝ a adăugat Acsinte.
Rubeola este o boală extrem de contagioasă care poate duce la complicaţii mai ales în cazul în care bolnavul este de vârstă mai mare. Netratată corespunzător, boala poate genera complicaţii, respectiv manifestări hemoragice şi encefalită. Printre persoanele care pot fi cel mai grav afectate de această boală sunt femeile însărcinate care pot suferi un avort spontan ori pot naște un copil cu malformații. Primele simptome ale afecţiunii sunt febră, indispoziţie, ganglioni inflamaţi şi erupţii pe piele.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.