Imagine de arhivă

Din cauza vremii capricioase şi a carosabilului umed, mai multe accidente s-au produs în ultimele ore pe şoselele din ‎judeţul Buzău. Azi-dimineaţă, un accident în lanţ s-a produs pe DN 2 ‎E 85, în localitatea Potârnicheşti. Un TIR condus de un ieşean de 43 de ani ‎care nu a adaptat viteza la carosabilul umed s-a răsturnat pe sensul de mers către Buzău. Imediat după ce Tir-ul s-a ‎răsturnat, un autoturism al cărui şofer circula  cu viteză şi care ‎nu a putut frâna s-a lovit de maşina de mare tonaj. Din cauză că șoferul autovehicului răsturnat nu a semnalizat corespunzător mașina avariată cu ajutorul triunghiului reflectorizant, o ambulanță cu un pacient care trebuia să ajungă de la Bacău spre Bucureşti s-a lovit, de asemenea, de TIR.  Practic, şoferul salvării nu a ‎observat Tir-ul răsturnat şi a intrat în el, fără a se înregistra însă victime. O ambulanță de la Buzău a venit imediat la locul accidentului și a preluat pacientul pe care l-a transportat în siguranță în Capitală. ‎ După circa două ore, TIR-ul a fost mutat de pe şosea pe marginea ‎drumului, astfel că traficul pe şoseaua europeană se desfăşoară normal.
Tot din cauza condițiilor meteo, aseară, trei accidente s-‎au produs pe Șoseaua Nordului. O tânără de 19 ani din Vernești ‎care venea dinspre Focșani a derapat iar autoturismul condus de ea a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile, șoferița și încă o pasageră fiind ranite. Tot din cauza carosabilului umed și a neadaptării vitezei la condițiile meteo, alte două accidente ușoare s-au produs, pe șoseaua de centură, la mică distanță de primul.
Vremea capricioasă va continua și astăzi să dea bătăi de cap șoferilor.  Până când condițiile meteo-rutiere se vor îmbunătăți, politiștii buzoieni atrag atenția șoferilor să circule cu prudenţă ‎maximă în condiţiile în care plouă iar vizibilitatea poate fi  redusă iar carosabilul alunecos.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.