Zeci de angajați ai Consiliului Județean s-au strâns, marți dimineață, în holul sălii mari a Consiliului Județean pentru a dona sânge. Un laborator mobil al Centrului Județean de Transfuzii Buzău a fost amenajat chiar în holul instituției iar doritorii au mers pentru a dona lichidul vital pentru toți cei care au nevoie

„Bine, povestea de anul ăsta este hai să zicem și sentimentală si de suflet deși nu am fi vrut să se întâmple acest lucru. Știți că o fetița, Alexia, în urma accidentului care a avut loc, a rămas fără membrele superioare dar prin profesionalismul, devotamentul și implicarea medicilor s-a reușit să i implanteze practic membrele. Dar această fetiță are nevoie de sânge ca aceasta. Campania noastră, care, cred eu, a devenit o tradiție la Consiliul Județean de donare de sânge, practic, din suflet pentru suflete aș putea să denumesc această campanie vine și în sprijinul acestui copil. Întâmplător, această fetiță are mama din județul Buzău, din municipiul Buzău. Aș vrea pe aceasta cale să mulțumesc colegilor mei din Consiliul Județean. După cum vedeți și domniile voastre, foarte mulți colegi de ai mei care pot dona sânge au achiesat la această poveste și sper eu că putem fi un exemplu, mai ales ca suntem în luna aceasta a sărbătorilor de iarnă, când noi, care putem  aducem un pic mai bine și o speranță de viață altor oameni, altor semeni de ai noștri care sunt în nevoie. Ce facem noi la Consiliul Județean vizavi de donarea de sânge nu este decât dragostea oamenilor față de față, de oameni. Si pe această cale vreau să mulțumesc încă o dată colegilor mei din Consiliul Județean și la toată lumea care are posibilitatea si poate să facă aceste lucruri, să doneze sânge pentru o picătură de sânge a noastră, poate să redea speranța de viață”, a spus Președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

Și directorul Centrului Județean de Transfuzii a apreciat deschiderea angajaților din Consiliul județean de a veni și dona sânge pentru cei aflați în nevoie mai ales că nu este pentru prima dată când fac acest gest.

„Astăzi, într-adevăr, suntem într-o campanie de colectă mobilă la Consiliul Județean, inițiată ea de către domnul președinte cu ceva vreme înainte. Pentru că, de fapt, această campanie de donare de sânge la Consiliul Județean, aici, lângă acest colț minunat. A devenit deja o tradiție, pentru că de fiecare dată am găsit aici înțelegere și dorința de a ajuta comunitatea. De data aceasta suprapunem peste motivația acestei campanii de colectă mobilă și ajutorul pentru această fetiță de la Botoșani. Este o campanie umanitară de data aceasta, dar v am spus, se încadrează în toate campaniile umanitare pe care Consiliul Județean le a făcut pe această temă și pentru care le mulțumim foarte mult. Eu sunt convinsă că o să devină deja o tradiție această acțiune și mulțumim tare mult personalului Consiliului Județean și domnului președinte pentru înțelegerea de care au dat dovadă. Este minunat ce se întâmplă aici și eu zic că acești oameni care sunt aleși să deservească comunitatea încă o dată vin în ajutorul comunității și în acest fel”, a spus medicul Adriana Crăciun.

Printre donatorii care au ales să doneze pentru cei care au mai multă nevoie de sânge s-a aflat, marți și vicepreședintele CJ Adrian Petre care nu este pentru prima dată când ajunge pe paturile celor de la Centrul Județean de Transfuzii.

„Nu este pentru prima dată când donez. Am făcut multe campanii de donare de sânge, inclusiv cu colegii de la Asociația Județeană de Fotbal, inclusiv cu colegii de la Consiliul Județean. Este un lucru bun, mai ales în aceste momente de sărbătoare. Voi dona ori de câte ori este cazul. Îmi doresc să ajut, pentru că nu se știe niciodată când pot și eu să am nevoie de sânge și și alții vor veni să doneze pentru mine. Acum trei luni de zile am făcut la fel o campanie pentru soția unui coleg de-al nostru de la Asociația Județeană de Fotbal. Ne a sunat duminică că luni are nevoie de sânge și ne a mobilizat. Oricând este nevoie. Vă dați seama, ne punem în situația celor care au nevoie, oricând putem și noi să avem nevoie și pentru asta trebuie  și încurajez buzoienii să vină ori de câte ori au posibilitatea să doneze sânge”, a spus vicepreședintele CJ Buzău Adrian Petre..

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.