Zeci de investitori buzoieni ale căror afaceri au reușit să supraviețuiască perioadei de criză au participat, joi, la prima ședință a filialei buzoiene a Patronatului Național Român desfășurată la Hotelul Pietroasa din centrul orașului Buzău. La eveniment au luat parte însuși președintele la nivel național al Patronatului Național Român, Florian Costache, secretarul general al aceluiași for, Cătălin Albu dar și politicieni locali, șefi de instituții și, în lipsa ministrului Fondurilor Europene Eugen Teodorovici ocupat cu treburi mai importante, o echipă a Ministerului Fondurilor Europene condusă de secretarul de stat Alin Mitrică.

Primarul Constantin Boșcodeală a deschi dialogul dintre administrație și patroni, explicându-le celor prezenți că oricând pot veni cu soluții către administrația publică locală și să discute despre competitivitatea economică recunoscând că în general municipalitatea are mai multe întâlniri cu investitorii străini decât cu cei români.
„Recunosc că în ultimul timp relațiile administrației locale sunt făcute de capitalul străin care funcționează la nivelul municipiului Buzău. Pe de altă parte, administrația publică locală este deschisă către orice cerere pe care o aveți și dispusă să vă sprijine în atragerea de fonduri europene sau în dezvoltarea dumneavoastră. Din câte se pare, anul 2013 nu este unul tocmai fericit cu toate că eu sunt mulțumit că rata șomajului la nivel de municipiu nu este mai mare de 2 la sută dar cu toate astea suntem preocupați de creșterea numărului de locuri de muncă, lucru pe care nu îl puteți face decât dumneavoastră”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, i-a felicitat pe cei prezenți că au reușit să răzbată pe timp de criză și i-a asigurat că au, tot timpul, o ușă deschisă la Consiliul Județean.
„Cunosc foarte bine problemele cu care vă confruntați pentru că provin din mediul de afaceri. Am avut parte de o perioadă de criză care ne-a afectat pe majoritatea. Dumneavoastră, pentru că vă cunosc pe cei mai mulți, ați reușit să supraviețuiți și dumneavoastră plătiți impozite și asigurați existența la câteva sute de mii de familii. Mă bucur că vă organizați și vă asigur că oricând veți găsi o ușă deschisă și sprijin la Consiliul Județean”, a declarat președintele Consiliului Județean Cristi Bîgiu.

Președintele Patronatului Național Român, Florian Costache l-a prezentat audienței pe conducătorul filialei buzoiene a forului pe care îl conduce în persoana managerului Hotelului Pietroasa, Zahariea Antohe și i-a îndemnat pe patronii buzoieni prezenți la eveniment să lase orgoliile deoparte și să se strângă laolaltă pentru a putea schimba ceva.
„Lăsați orgoliile deoparte și asociați-vă pentru că numai împreună o să puteți schimba ceva. Nu trebuie ca noul președinte să aibă 300 de prieteni pe care să îi aducă. Dacă fiecare dintre cei prezenți vine cu doi prieteni și vă strângeți laolaltă atunci vocea dumneavoastră se va face auzită. Dacă nu faceți acest lucru dumneavoastră, care știți cu ce probleme vă confruntați, nici un politician nu are de unde să afle problemele care vă macină pentru că oricât de buni consilieri ar avea, cea mai bună cale de a afla adevăratele probleme este ca dumneavoastră, prin intermediul Asociației Patronatului Național Român, să la aduceți la cunoștință”, a declarat Florian Costache președintele Patronatului Național Român.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.