Guvernul a avizat astăzi un proiect în sprijinul pensionarilor care ar putea beneficia lunar, din toamnă,  de coșul de solidaritate, reprezentând alimente de bază achiziționate la cel mai scăzut preț.

Programul va fi iniţiat de Guvern şi implementat prin administraţia publică locală, sub monitorizarea prefecţilor. Autorităţile administraţiei publice locale pot participa la program, având în vedere interesul pentru susţinerea socială a pensionarilor, astfel că „se contează pe colaborarea largă a acestora”, este subliniat în memorandumul avizat astăzi de Executiv.

Pentru a identifica „soluţiile normative” necesare programului, Guvernul a decis constituirea, la nivel de secretar de stat şi specialist, a unui grup de lucru format din reprezentanţi ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii, Sănătăţii, ai Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi ai Consiliului Concurenţei.Soluţiile trebuie prezentate Guvernului în maximum 21 de zile.

Proiectul ar putea să devină funcțional chiar din toamna acestui an când potrivit inițiatorilor, toţi pensionarii vor putea achiziţiona câte un pachet cu alimente de bază la preţ de producător iar produsele vor fi achiziţionate prin contracte încheiate la nivel naţional, în urma unor licitaţii transparente, în timp ce ambalarea şi distribuţia pachetelor se vor realiza prin instituţiile administraţiei publice locale.

Un program similar a fost derulat şi de Guvernul Năstase, prin intermediul magazinelor „Economat”. Programul a fost atunci lansat de Guvern în 2001, în colaborare cu un grup de producători şi distribuitori, şi permitea pensionarilor să cumpere lunar, la un preţ mai ieftin cu 30%, câte doi litri de ulei, două pungi de zahăr, două pungi de orez, precum şi alte produse ca făină, mălai, griş, paste făinoase, margarină.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.