A doua ediție a Zilelor Dovleacului, organizată în week-end la Poșta Câlnău

0
451

Consiliul Județean Buzău împreună cu Primăria Poșta Câlnău organizează în week-end festivalul etno-gastronomic „Zilele Dovleacului”, manifestare ajunsă la cea de-a doua ediție, ce se va întinde pe parcursul a trei zile, de vineri 16 septembrie până duminică 18 septembrie.

Vreme de trei zile, localnicii din Poșta Câlnău dar și din Buzău și împrejurimi vor putea vedea în fața Pensiunii Valverde producători din Poșta Câlnău care își vor etala fructele, legumele, cerealele sau produsele animaliere, vedeta fiind dovleacul în aproape toate speciile. Alături de producătorii locali vor evolua pe scena amplasată la locul desfășurării evenimentului mai mulți artiști locali și naționali, cap de afiș fiind maestrul Constantin Enceanu.

De asemenea, maestrul bucătar Horia Vârlan va veni la Poșta Câlnău să gătească pentru oaspeții festivalului diverse mâncăruri cu și din dovleac. Cea de-a doua ediție a „Zilelor Dovleacului” se va bucura și de prezența unor oaspeți din Republica Moldova și din Serbia, singurele țări în care se organizează anual festivaluri similare având ca vedetă dovleacul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.