Circa 350-400 de cadre didactice din județul Buzău sunt așteptate astăzi să protesteze în fața Prefecturii. Acțiunea este autorizată să se desfășoare începând cu ora 13.00, atunci când dascălii din județ sunt invitați să-și strige nemulțumirile în stradă. Protestul este organizat de Sindicatul Învățământului Preuniversitar, care mizează pe participarea a până la 400 de profesori. Nu este exclus ca dascălii să fie susținuți în acțiunea de astăzi și de sindicaliști din alte ramuri de activitate.

Iar protestul de astăzi nu este singura formă de protest la care e gândesc cadrele didactice. Federația Sindicatelor Libere din Învăţământ, la care este afiliat şi Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Buzău, a transmis un comunicat către toate formaţiunile judeţene afiliate, prin care solicită liderilor locali de sindicat, să consulte membrii cu privire la oportunitarea declanșării grevei generale în învățământ, începând cu data de 23 ianuarie.

Oamenii de la catedră sunt nemulțumiți că anul acesta nici măcar nu pot visa la o majorare a salariilor, în plus, sistemul educațional primește prea puțini bani în raport cu importanța și necesitățile sale, o altă nemulțumire fiind aceștia că drepturile salariale câștigate de dascăli în instanță le vor fi acordate acestora eșalonat până în anul 2016.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.