GALERIE FOTO: Investiții importante, cu fonduri europene, pentru comunitatea din Berca

1
852

Casa de Cultură din comuna Berca are, începând de miercuri, un acoperiș complet refăcut, grație unui proiect cu fonduri europene în valoare totală de 517.142 lei. Mare parte din bani, adică mai mult de 416.000 de lei, au provenit din fonduri europene, în timp ce aproximativ 100.000 de lei a fost contribuția Primăriei. S-au executat lucrări de remodelare a pantelor, poziționarea de scurgere a apelor pluviale, s-a refăcut hidroizolația, s-a înlocuit șarpanta de lemne cu una nouă, s-a reparat acoperișul din țiglă și s-au refăcut finisajele.
Tot miercuri, Primăria din Berca a făcut recepția unui proiect de reabilitare a străzilor unui cartier din comună, străzi care au fost asfaltate pentru prima dată. Este vorba despre 1,7 kilometri de străzi care constituie aleile cartierului Lunca. Acestea au acum un covor de beton asfaltic nou, fiind executate, totodată, șanțuri betonate care să asigure scurgerea unor cantități mari de apă.
Finanțarea ambelor proiecte a fost făcută prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Colinele Buzăului prin programul PNDR 2007-2017, măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale.”
Autoritățile din Berca nu se opresc însă aici. Primarul Valeriu Marcu are în plan continuarea investițiilor și obținerea fondurilor necesare pentru modernizarea, renovarea și dotarea integrală a Casei de Cultură din comună, tot printr-un proiect european. În prezent, specialiștii lucrează pentru întocmirea proiectului care urmează să fie depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Pentru modernizarea și dotarea Casei de Cultură, administrația locală urmărește atragerea de fonduri europene în valoare de 500.000 de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.