Constantin Boşcodeală nu agreează supravegherea video a Bacalaureatului

Gura târgului vorbeşte că, sensibilizaţi de eforturile pe care le fac autorităţile judeţene să strângă camere video pentru supravegherea tuturor sălilor în care se vor susţine probele scrise ale Bacalaureatului, unii părinţi au decis să strângă bani pentru dotarea cu pricina. Şefa şcolilor, Florina Stoian, ne-a declarat că nu ar fi nimic ilegal, din moment de comitetele de părinţi au luat această decizie şi nu directorii de unităţi de învăţământ. Necunoscând cazuri sau pur şi simplu păstrând discreţia asupra subiectului, inspectoarea generală ne-a explicat că e dreptul părinţilor să-şi apere copiii de eventualii participanţi frauduloşi la examenul de maturitate.

Pe de altă parte, primarul Constantin Boşcodeală, într-o interpelare informală, ne-a lăsat să înţelegem că are o dilemă: „Nu ştiu cât de legal e să se monteze camere video în sălile de Bacalaureat, ca să nu mai vorbim de moralitatea chestiunii…”, şi-a exprimat acesta nedumerirea, în timp ce, pe altă cale, instituţia pe care o conduce s-a arătat, prin viceprimarul Fănică Bârlă, interesată să ajute dotarea sălilor cu camerele video.

Pentru monitorizarea video totală a Bacalaureatului nu există nici un document oficial trimis către conducerile şcolare. Faptul că unele comitete de părinţi au convenit să strângă bani pentru astfel de achiziţii pare să aibă două explicaţii: fie părinţii vor să păstreze şansele reale la note mari ale a copiilor bine pregătiţi pentru examen (mediile contează pentru admiterea la facultate), fie discutăm despre excesul de zel al unor directori. În oricare dintre variante, experimentul „Bacalaureat Big Brother” merge înainte acumulând anomalii de laborator.

S.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.