Consiliul Județean Buzău a aprobat, joi, cea de-a patra rectificare bugetară din acest an. Proiectul de hotărâre a fost aprobat fără votul aleșilor liberali, care au protestat prin vocea consilierului Ioan Caton Mateeșescu față de necesitatea unei noi rectificări bugetare, și care  s-au abținut.

Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu,  i-a dat dreptate de principiu consilierului liberal dar a explicat că este nevoie de respectiva rectificare bugetară, dat fiind că Guvernul nu a făcut o nouă rectificare de buget în luna iulie așa cum era așteptat

Printre cele mai afectate instituții din subordinea Consiliului Județean, care aveau nevoie de rectificare, se afla și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care ajunsese practic la fundul sacului și care pentru luna august nu mai bani nici  pentru asigurarea hranei.

Aleșii județeni au  rezolvat, pentru moment, situația alocând din fondul de rezervă al Consiliului Județean suma de 450.000 de lei, bani care urmează să fie recuperați după rectificarea bugetară a Guvernului din sumele din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate.

„ Toată lumea vorbeşte că sunt probleme la nivel naţional în orfelinate și centre pentru bătrâni uitând că în bugetul pe acest an nu au alocat sumele necesare care trebuie să vină de la bugetul de stat. Practic, noi, autorităţile locale, suntem obligate să facem rectificare aproape la fiecare şedinţă de Consiliu ca să putem să funcționăm. Dacă nu făceam de exemplu rectificarea către DGASPC, acei copii nu mai aveau ce mânca. Sper că guvernanţii, împreună cu parlamentarii  își vor găsi timp între două plaje să facă această rectificare”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.