GALERIE FOTO: Galeriile de Artă, redate exclusiv Culturii de către Consiliul Județean

0
384


Spațiul Galeriilor de Artă Buzău renovat de Consiliul Județean a fost redat exclusiv Culturii după mai bine de 25 de ani, timp în care activitățile culturale fie nu au mai avut loc, fie au fost organizate împreună cu cele de alimentație publică.
Imobilul în care funcționează în prezent Galeriile de Artă a fost construit înainte de 1990 pentru activități și acțiuni culturale iar după Revoluție a fost dat în administrarea unei societăți care a amenajat aici un bar. Imobilul a făcut obiectul unui litigiu, finalizat în decembrie 2013, a fost preluat de Consiliul Județean Buzău în aprilie 2014 și dat în administrarea Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău prin Hotărârea nr. 136/31 iulie 2014. Consiliul Județean a renovat Galeriile de Artă cheltuind pentru acestea nu mai puțin de 580.000 de lei după ce termenul de finalizare a fost devansat de mai multe ori din pricina unor vicii ascunse care au necesitat noi soluții tehnice. Joi, spațiul reabilitat a fost redat practic exclusiv actului cultural, fiind  organizată aici prima expoziție, intitulată „Tradiții și artă populară”

Noul spațiu este structurat pe două nivele, parterul, care pune la dispoziție o sală de expoziții, și etajul unde se vor organiza ateliere ale meșterilor populari. De altfel,  la ceremonia de deschidere au fost prezenți joi un meșter olar dar și un sculptor.
„Este un loc pe care îl redăm culturii. Ne dorim ca în fiecare lună să avem expoziții pe diferite teme. Sus, la etaj, meșterii populari din județ își expun lucrările lor și odată cu inaugurarea acestui spațiu ei vor avea ocazia inclusiv să își aducă elevii pentru a le oferi lecții”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Adrian Petre.
De asemenea, în interiorul Galeriilor de Artă se află un centru de informare și o agenție de bilete a Teatrului George Ciprian.
Noul spațiu cultural este administrat de Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău și poate fi pus la dispoziția terților doar pentru activități culturale (expoziții, vernisaje, lansare carte etc), contra cost. cu un tarif de utilizare de 210 lei/h, banii astfel proveniți urmând a fi folosiți exclusiv pentru plata cheltuielilor de întreținere sau a eventualelor investiții.

Citește și: GALERIE FOTO: Dezastru în spațiul fostelor Galerii de Artă Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.