Bugetul județului Buzău a fost adoptat, luni, în prima ședință ordinară din 2016. Atât bugetul consiliului județean cât și cel al instituțiilor subordonate au fost adoptate în forma propusă de inițiator dat fiind că nimeni nu a depus amendamente în perioada cât bugetul a fost lansat în dezbatere publică. Alături de proiectul de buget au mai fost adoptate hotărâri cu privire la programul de achiziții, modificări ale statelor de funcții și organigramei Spitalului Județean dar și desemnarea unui nou consilier județean în structura Autorității Teritoriale de Ordine Publică pe locul lăsat vacant de consilierul județean Gabriel Baciu odată cu accederea în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. De la ședința ordinară au lipsit 7 consilieri din care 4 din rândul opoziției.
La finalul ședinței, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu a explicat că o mare parte a programului de achiziții îl vor constitui proiectele pentru accesarea de fonduri europene.
„Trebuie făcute achiziții pe lucrările pe care le desfășurăm. Pe această perioadă, de fapt, anul 2016 e un an important, pentru că începe noul program pentru fonduri europene, marea majoritate a punctelor supuse în programul de achiziții sunt bani alocați pentru proiectele pe care le vom face, anumite lucrări, ca să accesăm fonduri europene. Bugetul propriu nu poate fi îndestulător ca să realizăm obiectele pe care ni le propunem. Tocmai de aceea ne-am gândit că o mare șansă pe care o avem e să accesăm fonduri europene. Programul de achiziții presupune că putem să facem licitații pentru proiectare execuții și alte lucrări”, a declarat la finalul ședinței de Consiliu Județean, președintele Petre Emanoil Neagu.

1 COMENTARIU

  1. […] Bugetul județului Buzău a fost adoptat, luni, în prima ședință ordinară din 2016. Atât bugetul consiliului județean cât și cel al instituțiilor subordonate au fost adoptate în forma propusă de inițiator dat fiind că nimeni nu a depus amendamente în perioada cât bugetul a fost lansat în dezbatere publică. Alături de proiectul de buget au mai fost adoptate hotărâri cu privire la programul de achiziții, modificări ale statelor de funcții și organigramei Spitalului Județean dar și desemnarea unui nou consilier județean în structura Autorității Teritoriale de Ordine Publică pe locul lăsat vacant de consilierul județean Gabriel Baciu odată cu accederea Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.