Cu două zile înaintea referendumului, poliţiştii buzoieni i-au avertizat pe cetăţenii cu drept de vot din mediul rural asupra consecinţelor pe care le presupune nerespectarea prevederilor legale.
Ieri echipe formate din poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului de Ordine Publică, Biroului de Proximitate Buzău şi Secţiei 3 de poliţie rurală Berca au desfăşurat activităţi de informare pe raza comunelor Cernăteşti şi Săpoca, în vederea prevenirii ilegalităţilor, premergător şi în ziua desfăşurării referendumului naţional.
Poliţiştii au explicat cetăţenilor câteva dintre cele mai importante prevederi ale Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, atrăgându-le atenţia în special asupra faptului că votul multiplu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, iar împiedicarea dreptului la vot constituie infracţiune pentru care legea prevede aceeaşi pedeapsă, dar şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi.
De asemenea, le-au reamintit că în ziua desfăşurării referendumului, este interzis consumul de băuturi alcoolice la o distanţă de 500 de metri de secţiile de votare, precum şi faptul că au posibilitatea de a semnala prin S.N.U.A.U. „112” orice încălcare a legii.
Poliţiştii au folosit acest prilej şi pentru a adresa cetăţenilor din cele două comune cu care au discutat, recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi anexe, din şi de auto, precum şi a furturilor de animale.
Activităţile se adaugă celorlalte demersuri întreprinse de poliţiştii buzoieni pentru informarea şi conştientizarea cetăţenilor din mediul urban şi rural asupra importanţei respectării prevederilor legale în contextul desfăşurării referendumului naţional.
Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua şi în ziua de 29 iulie 2012 campania de informare şi conştientizare „Votează legal – Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.