Raul FLORESCU si Eduard DUMITRASCU

Consilierii județeni PDL și PP-DD se opun înființării unei societăți care să se ocupe de administrarea patrimoniului județului. Cei 8 consilieri democrat-liberali s-au abținut iar cei 4 aleși ai PP-DD au votat împotriva proiectului ce prevedea înființarea societății „Domenii Serv ” care urmează să se ocupe de administrarea patrimoniului Consiliului Județean. Cu toate acestea proiectul a trecut iar societatea se va înființa pentru că numărul consilierilor care și-au dat acceptul pentru acest proiect a fost mai mare.
Votul împotriva înființării noii societăți a fost explicat de liderul PP-DD Buzău, Eduard Dumitrașcu aducând în discuție situația societății Urbis Serv aflată în subordinea Primăriei Buzău care a stârnit de-a lungul timpului numeroase controverse.
„Din istoria recentă a Buzăului ştim cu toţii de jaful de Urbis Serv, cea care administrează domeniul public şi privat al municipiului, câţi bani au fost luaţi prin această societate şi ce s-a făcut în realitate”, a declarat consilierul PP-DD, Eduard Dumitrașcu.
De cealaltă parte, liderul consilierilor PDL, Raul Florescu a declarat în fața consilierilor că aleșii PDL nu vor să fie părtași la înființarea unei societăți cu acest profil de activitate mai ales că în subordinea deliberativului județean a mai existat o astfel de societate și a fost desființată cu ani în urmă.
„La Buzău a mai existat o astfel de societate care s-a desființat tocmai pentru modul deficitar în care administra banii de investiţii. Este adevărat că nu putem pleca de la premisa că se va fura acolo, dar trebuie luate măsuri de precauţie pentru a nu se mai ajunge la aceeaşi situaţie din trecut”, a declarat Raul Florescu, liderul grupului consilierilor PDL.
De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Buzău a declarat că o astfel de societate este necesară județului Buzău tocmai prin prisma faptului că poate rezolva anumite probleme de administrare a patrimoniului pe care Consiliul Județean nu le poate face și că fondurile pentru investiții vor putea fi accesate mai ușor de o societate cu personalitate juridică distinctă.
„Nu e normal ca atunci când vrei să faci ceva să te gândeşti la fraudă. De exemplu după înfiinţarea parcului industrial este nevoie de o societate care să îl administreze. De asemenea intenționăm să preluăm complexul de la Fișici care la ora actuală este în administrarea Taberelor. Va fi mai uşor cu această societate să accesăm fonduri pentru investiţii”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.