consiliul judetean

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău au făcut, vineri, o serie de precizări în legătură cu acuzațiile de „secretizare a dosarelor de deszăpezire” făcute de aleșii democrat-liberali din Consiliul Județean la adresa președintelui Cristi Bîgiu.
Printr-un comunicat de presă, Consiliului Județean Buzău precizează că a primit o singură solicitare în ceea ce privește contractele de deszăpezire, în data de 3 februarie 2014, venită din partea domnului Raul-Ioan Florescu, în calitate de lider al consilierilor județeni PDL, prin care acesta solicita copii ale contractelor menționate, aferente perioadei 2013-2014, pentru județul Buzău.

„Facem precizarea că aceste contracte sunt și au fost publice, fiecare persoană interesată putându-le consulta, cu atât mai mult consilierii județeni. Consiliul Județean Buzău a luat act de cererea domnului Florescu și a formulat răspunsul, conform legii. Contractele de deszăpezire au fost încheiate, potrivit legii, la începutul lunii decembrie, licitația fiind organizată prin sistemul electronic de achiții publice. Principalele date legate de aceste contracte, precum câștigătorii, numărul și valoarea contractelor, precum și condițiile tehnice, economice și financiare se regăsesc pe SEAP”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Județean Buzău.

Totodată, responsabilii Consiliului Județean precizează clar etapele în baza cărora au fost făcute licitațiile care vizează achizițiile publice organizate de Consiliul Județean:

– În baza OUG 34/2006, Consiliul Județean aprobă, prin hotărâre, planul anual de achiziții publice.
– Se elaborează ulterior programul județean de acțiune pe timp de iarnă după care se trece la elaborarea caietelor de sarcini.
– Caietele de sarcini sunt înaintate ANRMAP pentru aprobare și avizare.
– Ulterior, aceste caiete sunt încărcate pe SEAP și are loc licitația în sistem electronic.
– După ce sistemul electronic nominalizează câștigătorii licitațiilor, sunt încheiate contractele de achiziție publică.
– După atribuire, datele principale ale contractelor devin publice și sunt afișate pe SEAP, unde pot fi accesate de public, fără niciun fel de restricții.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.