Consiliul Județean căută încă o locație pentru a muta fondul de caret deținut de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” pe perioada lucrărilor de reabilitare cu fonduri europene care urmează să demareze în acest an. Ofertele primite până acum pe adresa Consiliului Județean nu au corespuns așteptărilor celor responsabili fie din punct de vedere al spațiului pus la dispoziție cât și din punct de vedere al costurilor. Una dintre ofertele care ar fi putut constitui o variantă demnă de luat în calcul pentru mutarea Bibliotecii Județene, clădirea oferită spre închiriere de firma „Integral” a fost respinsă de conducerea CJ din motive economice. Practic, potrivit președintelui Petre Emanoil Neagu pretențiile financiare erau foarte mari iar Consiliul Județean nu este dispus să plătească milioane de euro pentru mutarea Bibliotecii județene.

„Biblioteca Județeană va intra în reabilitare dar va trebui găsită o locație adecvată pentru acest obiectiv pentru că, timp de 10 ani, perioada de realizare și implementare a proiectului va trebui să funcționeze în alt spațiu. Am primit oferte însă negocierile s-au reluat pentru că unul dintre ofertanți a solicitat un preț care mie mi s-a părut prea mare la 8 euro pe metru pătrat  și asta ar însemna să dăm milioane de euro în următorii ani ori, nu voi accepta așa ceva. Integralul a făcut o ofertă eu ca si președinte am făcut un calcul economic si nu mi s-a părut potrivit acest preț. Însemna mai mult de 10 mii de euro pe lună plus investițiile care trebuiau făcute și am considerat că este prea mult”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Prin urmare procedura de selecție a fost reluată iar Consiliul Județean așteaptă în continuare oferte pentru identificare a unui spațiu adecvat mutării Bibliotecii Județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.