Consiliul Județean Buzău va sprijini în anii care urmează înființarea unei Tabere Internaționale de Sculptură la Măgura. În calitate de partener în proiectul elaborat de Asociația ForumArt Consiliul Județean intenționează să sprijine financiar înființarea unei tabere internaționale de sculptură la Măgura începând de anul viitor când se împlinesc 50 de ani de la prima ediție a Taberei de Sculptură de la Măgura eveniment care s-a desfășurat în fiecare an timp de 16 ediții.

„Vreau să le mulțumesc consilierilor județeni că au aprobat acest proiect. La Măgura vrem să reinventăm ceea ce a fost odată Tabara de Sculptura de la Măgura. Acel loc este dat uitării și sunt foarte multe de făcut. Sunt niște probleme cu terenul care nu este al muzeului dar sper ca din fiecare an începând de anul viitor să se reia seria evenimentelor care aveau loc odinioraă, să vină sculptorii în piatră să realizeze lucrări deosebite așa cum s-a întîmplat timp de 16 ani”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

În anul 2020 se împlinesc 50 de ani de la organizarea primei ediții a Taberei de sculptură Măgura.

Programul Taberei prevedea ca – timp de 16 ani, câte 16 sculptori – în fiecare an în majoritate alții, să vină în Tabăra Măgura, timp de 2 luni (august și septembrie) și să creeze o sculptură pe o temă la alegere într-un bloc de piatră pe care îl primea.

În acea perioadă, sculptorii erau elevi ai liceelor de artă din țară sau absolvenți ai academiei de arhitectură București. Numărul de 16 era legat de aniversarea, în 1970, a celor 16 ani de la prima atestare documentară a orașului Buzău. În cei 16 ani la Măgura au lucrat 163 sculptori care au creat 256 de lucrări donate de creatori Județului Buzău.

După 1990, Consiliul Județean Buzău, Muzeul Județean Buzău care administrează acest patrimoniu cultural mobil, Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Buzău și Asociația „Forum Art” au organizat în comun mai multe acțiuni în scopul menținerii, în conșțiința națională, a valorii acestui ansamblu cultural în aer liber.

Din aceste considerente și consecvenți declarației publice de implicare în promovarea și valorificarea potențialului cultural și turistic al Județului Buzău vă propun să ne însușim inițiativa Asociației „Forum Art”, la nivel de principiu urmând ca elementele colaborării să se materializeze ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.