După Consiliul Local din Poșta Câlnău și cel din Berca, desființate anul acesta ca urmare a faptului că aleșii locali nu au adoptat luni la rând nici un proiect de hotărâre, aceeași soartă ar putea să o aibă și miniparlamentul din comuna Săgeata.
Prefectul județului Buzău, Paul Beganu, a anunțat astăzi că a promovat deja acțiune în instanță pentru dizolvarea Consiliului Local Săgeata, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 11 ianuarie 2012. Șeful de la Casa Albă a precizat că a luat această decizie, de a cere desființarea Consiliului Local Săgeata, după ce aleșii nu și-au mai făcut treaba din luna mai.
Și mai grav este că din simplul motiv că nu nu au catadicsit să se prezinte la ședințele de Consiliu Local și să-și ducă la bun sfârșit misiunile pentru care au fost votați de oameni, aleșii din Săgeata au contribuit decisiv la pierderea unei sume importante pentru comunitate, respectiv 8 miliarde de lei vechi fără de care o serie de plăți au fost imposibil de realizat, la fel și investiții aflate în plan.

” În luna mai nu s-au întâlnit, în iunie și iulie e ca si cum nu s-ar fi întâlnit pentru că nu au adoptat nici o hotărâre, în luna august nu s-au întâlnit și, astfel, s-a ajuns să se piardă peste 8 miliarde de lei vechi, bani care erau destinați comunei Săgeata. Banii puteau fi folosiți în interesul comunității și nu ințeleg de unde atâta opozitie a grupărilor de acolo.
Discutiile au pornit de la refuzul de a aproba o organigramă vizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici, apoi nu s-a putut vota bugetul, apoi au fost probleme cu plata salariilor profesorilor. În general, acolo au fost probleme cu cheltuielile de funcționare.”, a explicat astăzi prefectul Paul Beganu.

Banii pe care consilierii i-au pierdut prin absenţa la locul de muncă erau fonduri destinate plăţii unor salarii dar şi pentru derularea unor investiţii.

Situația din Consiliul Local Săgeata a fost discutată astăzi și de liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, care, de asemenea, și-a manifestat nemulțumirea față de atitudinea aleșilor locali care nu își fac treaba pentru care au fost aleși de oameni: ” La Săgeata am ajuns să fiu trădat la masă chiar de consilierii PDL. Atunci când convinsesem doi consilieri PSD să ne fie alături ca să trecem bugetul, m-am trezit trădat de proprii oameni. Problema acolo era că aleșii PDL vroiau ca Primăria să fie condusă de viceprimar”.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.