Speranțe pentru buzoienii care au nevoie de un nou pașaport. Timpul de așteptare până la obținerea unui nou pașaport fie el electronic sau temporar ar putea fi scurtat după ce, de luni, Serviciul de Pașapoarte s-a „îmbogățit” cu 2 noi angajați.
Cei doi, un ofițer și un agent de la Inspectoratul Județean de Poliție, au fost detașați la Direcția de Pașapoarte pentru că instituția aflată în subordinea Prefecturii Buzău a ajuns să lucreze cu doar 4-5 angajați.
„La Buzău, în ultimul an, personalul Serviciului de Pașapoarte s-a diminuat cu 30% iar numărul solicitărilor pentru eliberarea de pașapoarte a crescut cu 17% fata de vara anului 2015. Pentru rezolvarea situației se are în vedere suplimentarea personalului și identificarea unui spațiu mai mare, adecvat desfășurării in bune condiții a activității. De altfel, începând de luni 22 august, un ofițer și un agent de la Inspectoratul de Poliție au fost detașați la Direcția Pașapoarte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Liliana Brăilă.

Madalin IOSIF
Seful Serviciului Pasapoarte, Mădălin IOSIF, ar putea iesi la pensie luna viitoare

La Buzău depunerea documentelor pentru obținerea unui pașaport se poate face doar în baza unei programări prealabile iar persoanele care s-au programat luni 22 august pentru a-și depune documentele au fost chemate la ghișee în data de 7 septembrie. După depunerea documentelor, buzoienii care au nevoie de un nou document trebuie să aștepte încă 14 zile pentru un pașaport electronic sau 2 ore dacă doresc un pașaport temporar cu valabilitate de doar 12 luni.

Serviciul de Pașapoarte Buzău are o organigramă de 11 persoane dar în realitate numărul persoanelor care lucrează pentru eliberarea pașapoartelor în această perioadă este 5-6 persoane ca urmare a pensionărilor din sistem a transferului către alte servicii și a perioadei concediilor de odihnă.
De altfel, surse din cadrul Serviciului de Pașapoarte dau ca posibilă și pensionarea șefului instituției, comisarul-șef Mădălin Iosif în cursul luni septembrie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.