Doi bărbaţi în vârstă de 38, respectiv 36 de ani, primul administrator iar cel de-al doilea împuternicit cu procură specială la o societate comercială cu sediul în Buzău, ce are ca principal obiect de activitate comerţul cu autoturisme, sunt cercetaţi de polițiștii buzoieni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Cei doi sunt suspectaţi că, în prima jumătate a anului trecut, nu au înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii intracomunitare de mărfuri şi au înregistrat livrări de mărfuri către clienţi fictivi, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu peste 2 milioane de lei.
Polițiștii buzoieni au început urmărirea penală împotriva celor doi bărbaţi şi continuă cercetările.
În plus, bărbatul de 36 de ani mai este cercetat, pentru aceleași fapte, și într-un alt dosar. Individuleste suspectat că, în perioada 2010 – 2011, în calitate de administrator al unei alte firme ce comercializează autoturisme, nu a întocmit documentele justificative pentru livrările intracomunitare aferente exerciţiului financiar 2009, operaţiunile fiind fictiv înregistrate în evidenţa contabilă ca livrări intracomunitare scutite de plata taxei pe valoarea adăugată. Totodată, buzoianul și-ar fi însușit din bani societăţii peste 48.000lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.