Trei tinere cu vârste de 14, 15 și 16 ani au dispărut în data de 2 ianuarie de la un centru de plasament din comuna Beceni, două dintre ele fiind aduse înapoi de oamenii legii la sfârșitul săptămânii trecute. Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Buzău, cele trei tinere au fost văzute ultima oară de îngrijitori când au ieșit pe poarta centrului iar când aceștia și-au dat seama că fetele nu se mai întorc au anunțat imediat Poliția.

„Cele trei fete au plecat încălțate în papuci și fără a da de bănuit că intenționează să lipsească pentru o perioadă mai lungă de timp. De altfel, după două zile una din tinere, cea în vârstă de 15 ani, s-a întors de bunăvoie în centrul de plasament, spunându-le îngrijitorilor că a fost la niște prieteni în Brașov. Ulterior, polițiștii le-au găsit și pe cele două minore de 14 și 16 ani într-un apartament din Brașov acolo unde plecaseră la invitația unui cunoscut”, a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Buzău.
Cele două fete de 14 și 16 ani care au fost găsite la Brașov și aduse de polițiști la centrul de plasament din Beceni de unde plecaseră suferă de tulburări de comportament. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului a decis că nici unul dintre angajații centrului de plasament nu se face vinovați de dispariția temporară a celor trei minore și, ca atare, nimeni nu va fi sancționat.
Din păcate, cazul celor trei fete nu este singular, în decursul anului trecut, mai mulți copii instituționalizați alegând să fugă din centrele de plasament, crezând că vor trăi mai bine în afara unităților de ocrotire socială. Din păcate însă, naivitatea și visele pe care și le fac mulți dintre copiii fără familii care aleg să părăsească aceste centre de plasament să năruie imediat cum ies pe poarta unității.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.