În mai multe secții de votare din municipiul Buzău se înregistrează cozi, duminică la prânz. Buzoienii așteaptă la rând pentru a-și exercita dreptul constitutional.
De exemplu, la secția numărul 73 de la Episcopie, la ora 11.30, cel puțin 20 de persoane așteptau la coadă, în afara secției, pentru a vota. La secția menționată veniseră până la 10.00, potrivit raportărilor oficiale, 154 de oameni, mai mulți față de acum două săptămâni. De asemenea, la secția 74 tot din orașul Buzău, oamenii s-au prezentat la urne în număr mai mare față de primul tur, fiind la ora 10.00 144 de alegători, cu 25 mai mulți ca în 2 noiembrie. Același trend se păstrează și în celelalte secții de votare din municipiul Buzău, în unele secții numărul alegătorilor care au votat până la ora 10.00 fiind dublu față de acum 2 săptămâni.
Printre buzoienii care au ieșit duminică din case pentru a vota se află și numeroși bătrâni. Deși abia mai pot merge, vârstnicii au ales să vină la vot, considerând că e obligația lor de a vota și de a-și alege președintele.
”Am 94 de ani. Am 4 ani de război. Multe mi-au văzut ochii în anii ăștia de viață. Am mers pe jos de la Cernăuți la București, cum să nu fi venit astăzi la vot”, a spus Damian Șerbu.
Bătrânul de 94 de ani a venit la urne alături de soția de 84 de ani care abia mai poate merge, cei doi fiind ajutați de fiul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.