GALERIE FOTO: Dispozitive medicale, oferite de Consiliul Județean pentru 50 de bolnavi, cu ocazia Zilei Internaționale a Bolii Parkinson

0

50 de buzoieni diagnosticați cu Boala Parkinson, în stadii avansate, au primit, miercuri, de Ziua Internațională a Bolii Parkinson bastoane cu baza stabilizatoare de la Consiliul Județean. Dispozitivele au fost oferite în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean, în colaborare cu IPJ Buzău și asociația Laleaua Buzăului, eveniment ajuns la cea de-a doua ediție.
Bastoanele dăruite bolnavilor sunt reglabile și au o baza stabilizatoare, cu 4 picioare iar pe ele au fost lipite elemente reflectorizante care să îi facă pe suferinzi mai ușor de observat în trafic.
Potrivit medicului Angela Mânăscurtă, președintele fundației „Laleaua Buzăului” care se ocupă de drepturile bolnavilor de Parkinson, la nivelul județului Buzău se află în evidențe un număr de aproximativ 1500 de bolnavi, vârsta predominantă fiind intre 55-70 de ani. Cu toate acestea, președintele fundației a spus că în ultimii ani Parkinsonul juvenil înregistrează un trend crescător, existând pacienți care au maladia și în jurul vârstei de 30 de ani.
„Parkinsonul se manifestă prin tremurături la nivelul membrelor, rigiditate sau chiar blocaj total al musculaturii membrelor superioare și inferioere, blocaj ce poate fi chiar generalizat la nivelul intregii musculaturi. Din această cauză, apar și probleme cu echilibrul, iar pacienții cu Parkinson se deplasează cu greutate, mersul fiindu-le poticnit, cu pași mărunți, fiindu-le foarte greu și să se deplaseze în linie dreaptă”, a declarat medicul Angela Mânăscurtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.