Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, și directorul C.N.A.I.R. Ștefan Ioniță ar putea veni la Buzău săptămâna aceasta pentru a vedea la fața locului problemele de infrastructură cu care se confruntă județul Buzău. Invitația a fost lansată de Prefectură și Consiliul Județean din perspectiva închiderii podului vechi de la Mărăcineni pentru reabilitare, dar și urmare a pagubelor produse de inundații și alunecări de teren la Drumul Național 10 și la podul de la Vadu Pașii.

Începând de miercuri. timp de 4-6 zile un sens de mers al podului de pe sensul de ieșire din municipiul Buzău către Râmnicu Sărat va fi închis pentru executarea unor lucrări de reparații, urmând ca celălalt sens de mers să fie închis după finalizarea acestor lucrări, fără a se ști însă o dată exactă.

Pentru aceasta, prefectul județului, Carmen Ichim, și președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, i-au invitat pe factorii responsabili să vadă realitatea din  teren pentru a putea lua cea mai potrivită decizie, în cunoștință de cauză.

„Podul vechi va fi închis, dar deocamdată nu se știe când. Ieri, am primit o adresă de la Secția de Drumuri Naționale Buzău în care ne informează că pe podul nou se va circula timp de 4-6 zile pe o singură banda de mers. după care, după ce se va primi avizul de la C.N.A.I.R., se va închide podul metalic, care va rămâne închis 130 de zile. Împreună cu CJ am trimis o invitație directorului CNAIR și domnului ministru Șova să vină să evalueze situația din teren. pentru că avem probleme atât la podul de la Vadu Pașii unde riscă să fie afectat podul de cale ferată, dar avem probleme si pe DN10 iar podul de la Mărăcineni este bomboana de pe colivă”, a spus prefectul Carmen Ichim.

La rândul său, președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, le-a cerut scuze anticipat participanților la trafic, care vor fi afectați de închiderea podului de la Mărăcineni și a ținut să precizeze că nu Prefectura sau Consiliul Județean vor stabili cum se va circula pe podul de la ieșire din Buzău către Râmnicu Sărat, ci administratorul drumului, respectiv C.N.A.I.R..

„Sunt probleme deosebite în momentul în care podul va intra în reabilitare. Ați văzut că oricum sunt probleme de fluență a circulației în zilele aglomerate. E bine totuși că s-a luat decizia reabilitării si cerem scuze, chiar dacă nu suntem implicați, cetățenilor pentru disconfortul creat, dar era o lucrare necesară.  De asta am chemat aici și Ministerul Transporturilor și C.N.A.I.R. și sunt convins că reprezentanții conducerii companiei și ai ministerului de resort vor face o deplasare la Buzău într-o perioada destul de scurtă. Noi ne vom deplasa în teren alături de ei și vom participa la studiile necesare”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Pe de altă parte, Neagu a ținut să precizeze că o situație mult mai gravă pare a fi cea a drumului național 10 care leagă Buzăul de Brașov. Neagu a atras atenția că trebuie demarate cât mai curând lucrări de reabilitare a șoselei naționale și nicidecum lucrări de redare a traficului în zonele afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.