Polițiștii locali din compartimentul Pază care au primit preavize la începutul lunii noiembrie au repurtat o primă victorie în instanță și au obținut suspendarea executării hotărârii de Consiliu Local prin care își pierdeau locurile de muncă. Magistrații Tribunalului Buzău au decis să suspende executarea hotărârii și prin urmare polițiștii locali nu își vor mai pierde locurile de muncă. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile.

 

Practic preavizele primite de polițiștii locali nu au nici o valabilitate și aceștia își pot continua munca în cadrul departamentului de pază al Poliției Locale, continuând să păzească unitățile de învățământ de pe raza municipiului Buzău. De asemenea, politistii locali trebuie să deschidă o nouă acțiune în instanță prin care să ceară anularea hotărârii de Consiliu Local Municipal.

Cu  toate acestea situația nu este nici pe departe clarificată. Multe din școli au început deja semnarea de contracte de pază cu societățile private iar acestea au cheltuit bani pentru dotarea agenților de pază. În cazul în care Poliția Locală va continua să se ocupe de paza unităților școlare din municipiu contractele încheiate cu firmele de pază fie  vor deveni nule și nu este exclus ca respectivele societăți să acționeze în instanță școlile cu care au semnat contracte pentru recuperarea banilor cheltuiți fie se vor derula in continuare si școlile vor fi păzite atât depolițiștii locali cât și de firmele de pază.

1 COMENTARIU

  1. O situație in care Toma nu credea ca o sa ajungă.
    Ar trebui sa fie un bun exemplu si pentru alti primari care cred nu vor raspunde pentru ceea ce fac după bunul plac in regim de gască.
    Macar Boscodeala a fost condamnat după 20 de ani ca primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.