Joi debutează la Buzău Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Română

0
269

Fundația ”Origini Carpatice”, în calitate de organizator, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Buzău,  alături de Primări Buzău, Inspectoratul Județean Buzău, al Muzeului Județean Buzău, Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, având ca partener media TS TV (www.tstv.ro) anunță desfășurarea la Buzău a CONGRESULUI DE CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE DACO-ROMÂNE, manifestare culturală la care sunt așteptați cât mai mulți buzoieni.

Bucurându-se de un deosebit prestigiu științific și de o largă participare națională și internațională, Congresul de Cultură și Civilizație Daco-Române are ca scop transmiterea informației istorice din domeniul civilizației geto-dacice și să o reactualizeze în conformitate cu ultimele cercetări și descoperiri în domeniul istoric. Obiectivul general se încadrează în profilul Fundației ”Origini Carpatice” și vizează creșterea educației informale a românilor privitoare la prezervarea valorilor istoriei neamului și ale moștenirii cultural-religioase în contextul păstrării identității naționale.

În acest an au fost înscrise 52 de lucrări care au fost grupate în trei secțiuni :

  1. Identitatea etnică a semințiilor autohtone din arealul Carpato-danubiano-euxinic : argumentul genetic, baștina, date etnografice și geografice (spații, populații, climă, resurse, habitat, ocupații, meserii, obiceiuri) ;
  2. Identitate și continuitate lingvistică : oralitate, alfabet, scriere ;
  3. Identitate arhetipală mentală : mitologia, simbolistica, imaginarul, logosul.

Și-au anuntat participarea personalități române marcante și specialiști în istorie : Mircea Chelaru, Gheorghe Funar, Gheorghe Iscru, George Cadar, Leon Zăgrean, Dumitru Ioncică, Mircea Țicleanu. Din străinătate ne vor onora cu prezența Branislav Stefanoski (Macedonia) și Marius Finca (Canada).

Deschiderea oficială a Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Române va avea loc joi, 6 iulie 2017, orele 9.30, în Piața Dacia din Municipiul Buzău, în prezența reprezentanților comunității locale și județene și a numeroșilor invitați din țară și străinătate.

Susținerea lucrărilor științifice se va desfășura pe secțiuni, după un amplu și dens program: joi, 6 iulie 2017, între orele 11.00-14.00, în Sala Mare a Consiliul Județean Buzău, și între orele 16.00 – 19.30, în Sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău, respectiv vineri, 7 iulie 2017, între orele 9.00 – 14.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, și între orele 16.00 – 20.00, în Sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău.

Manifestările dedicate Congresului de Cultură și Civilizație Daco-Române ne oferă prilejul de a mulțumi fondatorilor, susținătorilor, partenerilor, colaboratorilor și tuturor prietenilor Fundației ”Origini Carpatice”. În cadrul acestor manifestări va avea loc și lansarea primului volum al cărții “Kharta Dacica”, culegere a lucrărilor ștințifice in-extenso prezentate în cadrul acestor manifestări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.