Ion Dobre, lider SÎP

În forma unui comentariu publicat sub articolul „Cu 11 miliarde lei vechi, printre huiduielile propriilor membri, sindicaliştii din învăţământul buzoian şi-au deschis pensiune”, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre, răspunde acuzaţiilor care i s-au adus în ultima vreme.

 

Ion Dobre: „Sunt oameni care nu ştiu sau nu pot să facă nimic în viaţă, motiv pentru care sunt supăraţi pe cei care fac. A fi membru de sindicat nu este o obligaţie, este o opţiune. Când faci parte dintr-o organizaţie, valabil şi pentru sindicat, ai şi obligaţii. Vedeţi Statutul SIP-pe www.sipbuzau.ro.
D-na Ioana, n-am spus niciodată că la Harţagu cazarea o să fie gratuită. Dacă puteţi face această dovadă, mă recunosc de mincinos; dacă nu, e cazul să vă cereţi scuze. Cotizaţia de membru de sindicat este de 6-12 lei/lună. Un calcul simplu şi vedeţi ce înseamnă costurile pentru Harţagu:
-6000 lei/lună motorina pentru producerea energiei electrice;
-1000 lei/lună 2 angajaţi permanenţi la care se adaugă viramentele (aproximativ 30 % angajat, 33% angajator);
-4000 lei/lună lemne pentru foc, 7 luni din an (centrală termică pe lemne, 80kw, 1,2-1.4 mc lemn/zi)
-detergent, săpun, gunoi, gaz de butelie, gaz GPL, ulei generatoare, asigurări etc;
– lucrări de întreţinere.
O să constataţi că, la un grad de umplere de 30-40 %, nu se acoperă decât aproximativ jumătate din costuri. Preferaţi probabil să o lăsăm în paragină ori să o vindem. Am fi luat bani frumoşi şi poate că mă şi îmbogăţeam! E greu de înţeles modul de gândire al fiecăruia.
Pentru fondul de grevă, faceţi acelaşi calcul şi o să constataţi că trebuie să strângem cei 50% ce vă revin pe o perioadă de18-20 ani, pentru a avea fonduri pe o lună de grevă. După ce vă documentaţi, o să constataţi că jumătatea returnată grupelor sindicale se foloseşte pentru alte scopuri decât cele pentru care sunt destinate (ajutoare sociale, activităţi sindicale, culturale, sportive etc.). Aceşti bani nu aparţin membrilor de sindicat în parte. Ce rost ar mai avea colectarea lor? Vă aştept la sediul SIP pentru a vă da explicaţiile solicitate.Vă asigur că presa o să fie prezentă. Cât priveşte acţiunea în instanţă împotriva mea, o să vă ajute d-na jurist a SIP. Daca nu puneţi în aplicare hotărârile publicate, vă consider o ,,caţă”, o persoană lipsită de personalitate, iresponsabilă, ce urmăreşte interese proprii sau ale celor ce vă dau sfaturi.”

6 COMENTARII

 1. Nu îmi aduc aminte ca eu, membru în sindicatul pe care Dobre îl conduce la Buzău, să fi fost vreodată consultat în privinţa investiţiei de la Harţagu. Apoi limbajul folosit de un om care vorbeşte şi iată, acum ne şi scrie din postura de lider este descalificant. Enervările domnului Dobre nu fac decât să alimenteze suspiciunile privind folosirea banilor sindicaliştilor. Eu, personal, nu mă mai simt reprezentat de Dobre Ion de anul trecut, de la greva de 3 săptămâni, când am asistat la şedinţele de la Colegiul M. Eminescu şi unde mai avea puţin şi ne ruga cu lacrimi în ochi să terminăm dracului cu marşurile prin oraş şi să intrăm la ore. Că i s-au dat telefoane, că ameninţări, că se fac presiuni, bla bla bla. Da’ la ce se aştepta el, flori şi o cutie de bomboane din partea lui Funeriu? Aşa că poate număra ca în Caragiale pungile de detergent şi bucăţile de săpun cât vrea, nu face decât să se afunde şi mai mult în penibil. Să doarmă liniştit el şi alţi lideri sindicali locali în paturile de la Harţagu, că eu n-o să dau pe acolo. Prefer un cort la firul ierbii decât cearceafurile sindicale mirosind a detergent guvernamental.

 2. Dece se fac cheltuielile prezentate? N-am înţeles! Dacă e a naostră dece nu administrăm într-un sistem de autogosodărire, cu oameni serioşi şi bineintenţionaţi. Mie tot îmi pute ceva a neregulă sau a incompetenţă managerială. Oricum situaţia e scăpată de sub control. Mă mai duc zilele astea pe acolo şi vă spun!!!

 3. Liderul Ion Dobre raspunde „FURIOS”, dar NU „PUNCTUAL”. Observ ca il deranjeaza ADEVARUL. Referitor la ceea ce spuneti dumneavoastra ca „Sunt oameni care nu stiu sau care nu pot sa faca nimic in viata, motiv pentru care sunt suparati pe cei care fac” vreau sa va spun ca ii apreciez pe cei ce fac ceva in viata prin munca cinstita, pe banii lor si-i detest pe cei care pacalesc, obliga sau pun oamenii in fata faptului implinit. Cu ce am mintit eu cand am spus ca nici un membru de sindicat n-a semnat ca este de acord sa se reabiliteze aceasta tabara cu partea de cotizatie ce revine fiecarei grupe sindicale???Nu spune nimeni ca trebuia lasata tabara in paragina, trebuia sa va intindeti „cat va tinea plapuma”. In privinta costurilor pentru Hartagu trebuia sa va faceti aceste calcule inainte de renovare si daca ajungeati la concluzia ca la un grad de ocupare de 30%-40% nu se acopera decat o parte din cheltuieli, deci nu este rentabil, trebuia sa gasiti alta solutie (inchirierea, vanzarea ca poate asa va ajungeau banii pentru procesele noastre…………).DE CE TREBUIA NEAPARAT SA SE RENOVEZE TABARA INTR-UN TIMP ATAT DE SCURT??? CEEA CE NU ATI INTELES ESTE FAPTUL CA PE MINE MA REVOLTA MODUL IN CARE ATI PROCEDAT, IAR RENOVAREA TABEREI NU ERA UN LUCRU CARE SA NU POATA SUFERI AMANARESNoi cadrele didactice avem de toate si numai tabara lipsea.
  Despre ultima fraza…………. ce sa spun……… , LIPSA TOTALA DE BUN SIMT……….SA STITI CA NU MA INTERESEAZA PAREREA DUMNEAVOASTRA DESPRE MINE NICI CAT NEGRU SUB UNGHIE, PENTRU MINE CONTEAZA PAREREA FAMILIEI MELE, A ELEVILOR MEI SI A PARINTILOR ACESTORA. DUMNEAVOASTRA AR TREBUI SA VA DEA DE GANDIT NEMULTUMIRILE CELOR CARE VA ASIGURA UN SALARIU LUNAR. ASA CUM AM MAI SPUS NOI VA PLATIM PE DUMNEAVOASTRA SI NU DUMNEAVOASTRA PE NOI.
  D-le Aristocle va felicit ca ati spus lucrurilor pe nume.

 4. Pentru Ioana si toti ceilalti care continua sa gandeasca ca altadata

  Harţa de la Harţagu

  articol de: Sorin DINCO
  Procesul prin care Sindicatul din Învăţămîntul Preuniversitar (S.Î.P.) Buzău a revendicat terenul taberei de la Harţagu a fost anulat. Interese prea mari pentru fosta tabără aflată în administraţia Direcţiei Judeţene a Taberelor Şcolare au demonstrat că mîinile sindicaliştilor sînt prea mici ca să apuce o bucată aşa de mare. Presupunerile sînt că, pe terenul de la graniţa cu judeţul Covasna, un miliardar din top 10 naţional a pus ochii şi, conform obişnuinţei, aşteaptă să îi scadă valoarea, ca să îl achiziţioneze…

  „Ia mîna!”
  Judecătoria Pătîrlagele a anulat procesul intentat de S.Î.P. Direcţiei Taberelor, cu privire la dreptul de moştenitor al sindicatului asupra Taberei de la Harţagu. Fost domeniu al vechiului sindicat din care s-a reformat S.Î.P., tabăra rămîne în administrarea statului, deşi de cîteva decade nu s-a mai cazat nici măcar un elev acolo. Ion Dobre, lider S.Î.P., nu ştie de ce s-a ajuns la concluzia că sindicatul nu are drept procesual ca să revendice ruinele de la Harţagu, mai ales că la nici una dintre înfăţişări administratorul nu şi-a trimis reprezentanţii. Intenţia sindicaliştilor era de a repune în circuitul concediilor de odihnă ale profesorilor locaţia cu pricina.

  Un miliardar şi nişte dascăli amărîţi
  Tabăra Harţagu, fostă perlă a turismului şcolar buzoian, este amplasată într-o regiune de vis, fiind un loc prea ieftin pentru nişte amărîţi de dascăli, dar un spaţiu numai bun de transformat într-o zonă rezidenţială. Aşezată în Munţii Buzăului, la coada lacului de acumulare Siriu, chiar pe malul rîului Buzău şi al pîrîului Harţagu, tabăra se află în clădirea „Cheia Buzăului”, fosta vamă a Buzăului, la 100 km de municipiu. Din Harţagu pleacă principalele trasee turistice către Munţii Siriu, Vrancei, Penteleu şi Podul Calului. Surse din apropierea administratorilor locului spun că un mare miliardar din top 10 naţional ar fi pus ochii pe terenul res­pectiv, iar dorinţa cu substrat social a sindicaliştilor este un nimic pe lîngă forţa cu care ar putea acţiona miliardarul respectiv, ca să achiziţioneze locul.

  … din pacate, cum ziceam…metehne vechi si, parca,prea multa patima pentru un DASCAL ADEVARAT.

 5. Nu cunosc problema Harțagu, nu știu dacă cele imputate liderilor Sindicatului Învățământ sunt reale. Știu însă că demersurile făcute în justiție pentru recuperarea unor drepturi au fost luate ca model de alte județe. Și am mai constatat recent că achiziționarea unui apartament spațios în zona centrală, utilat modern, la un preț rezonabil, pentru sediul sindicatului, este o dovadă de seriozitate în aceste vremuri bolnave de lăcomie și suspiciune. Puțini sunt azi oamenii care se pun în serviciul celorlați cu onestitate și profesionalism. Să mai gândim înainte de a arunca cu noroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.