[section_title title=1]

accident_muntenegru

Dumnezeu sa odihneasca in pace sufletele victimelor trecute la cele vesnice si sa vegheze in continuare asupra tuturor victimelor acestui tragic accident din Muntenegru.
Acest accident de proportii este dramatic si probabil ca nu exista  vreun om care sa nu se fi cutremurat de  scenele terifiante si sa nu fi suferit in adancul sufletului alaturi de victime, dar, totusi, este indicat, spre binele tuturor romanilor, dar si a tuturor oamenilor,  sa se traga o lectie de invatatura din aceasta tragedie, ca ea sa nu se mai
repete, si nu doar ca accident, ci sub orice chip poate lua forma o tragedie, fie la nivel mai mic, fie la nivel mare.
Oricat s-ar cauta vinovatul in acest incident sau cate date si dovezi de natura tehnica se vor aduce, adevarul este unul singur: cu Voia lui Dumnezeu nimeni nu se poate pune.
Dincolo de faptul ca fiecare cetatean trebuie sa fie responsabil in fata lui Dumnezeu fata de semenii sai si sa respecte legile in vigoare si toate normele de conduita morala si civica, totusi, Voia lui Dumnezeu nu are legatura cu cat de odihnit sau de profesionist ar fi fost soferul, nici cu cat de buna ar fi fost starea masinii, ci Voia lui Dumnezeu are legatura cu fiecare in parte din cei implicati in accidentvictime si organizatori.
Chiar daca toate detaliile tehnice si legale sunt perfecte, exista clipa fatala, clipa incontrolabilului,  aceea care doar de Dumnezeu mai poate fi controlata.
Omul fiindca s-a departat de Dumnezeu, considera ca doar prin fortele proprii poate detine controlul, dar din pacate,  fiecare siutatie de viata ne domnstreaza, zi de zi, ca nu este asa, ci ca ultimul cuvant intotdeauna il are Dumnezeu.
Sarbatoarea Rusaliilor este una din cele mai mari sarbatori crestine, ba este egala cu Sarbatoarea Pastilor, fiindca in aceste zile sfinte are loc Pogorarea Duhului Sfant trimis de Iisus Hristos de la Tatal  asupra intregii creatii.
Duhul Sfant reinnoieste si sfinteste in aceaste zile intreaga creatie, sunt zile in care fiecare om  primeste in interiorul lui  pe Duhul Sfant, care este cea de-a treia Persoana Dumnezeiasca si Cea care face legatura intre om si celelalte 2 Persoane Dvine: Tatal si Fiul.
De aceea, in aceaste zile sfinte, crestinul este chemat sa primeasca pe Duhul Sfant in sufletul si in trupul lui in chip real, in cea mai mare forta, si astfel el sa intre din nou in protectia si harul lui Dumnezeu, sa fie protejat de puterea Duhului Sfant Dumnezeu.
Crestinii au primit la Taina Sfantului Botez darul Duhului Sfant, ca, prin El, intreaga Preasfanta Treime Dumnezeiasca sa lucreze in cel botezat, sa il protejeze de toate cele rele din viata lui pamanteasca si sa ii indrume viata pe calea mantuirii, adica a mergerii sufletului dupa moarte in Imparatia lui Dumnezeu.
Datorita insa Pacatelor pe care un om incepe sa le stranga in viata, atunci Duhul Sfant il paraseste pe om, si de aceea omul trebuie ca mereu sa refaca legatura lui cu Dumnezeu, prin Duhul Sfant, prin participarea activa la Tainele Pocaintei, a Impartasanie si prin Sfanta Liturghie, care iarta pacatele si refac legatura Omului cu Dumnezeu.
Biserica a luptat dintotdeauna, de mii de ani, ca oamenii sa fie liberi in Zilele Rusaliilor,  dar si in alte zile sfinte, tocmai pentru ca acestia sa poata, prin participarea la Sfanta Liturhgie, sa fie primitori de Duhul Sfant, Cel care sa le aduca binele in viata si protectia divina.
Daca nu este Dumnezeu asupra crestinului ortodox, prin lucrarea Tainelor si Sfintei Liturghii, atunci locul nu ramane liber, ci il ocupa Vrajmasul cel aducator de rele si necazuri, prin alegerea libera a omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.