consiliul judetean

Controlul Curții de Conturi efectuat la Consiliul Județean Buzău în anul 2012 a scos la iveală nu mai puțin de 182 de abateri financiar contabile și prejudicii în valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi în anul financiar precedent. Cele mai mari nereguli au fost constatate în urma înregistrării datelor contabile eronate, care au avut drept consecinţă denaturarea datelor raportate prin situaţiile financiare încheiate la finele anului 2011 cu o valoare estimată de 131 mii lei.
Tododată, conducerea Consiliului Județean, asigurată la acea vreme de Victor Mocanu, nu a dispus măsurile necesare pentru implementarea sistemelor de control managerial conform legii, nu au fost constituite comisii/grup de lucru cu atribuţii de monitorizare, coordonare şi îndrumare metodologică cu privire la sistemele proprii de control managerial, nu a fost elaborată o procedură privind managementul riscurilor la nivelul entităţii şi al entităţilor publice aflate în subordine. Nu au fost stabilite proceduri de control pentru protejarea entităţii împotriva fraudelor, pierderilor, neregularităţilor şi erorilor în vederea administrării fondurilor publice în mod economic, eficient şi eficace.
Un alt capitol la care funcționarii Curții de Conturi au identificat mari nereguli a fost în cazul cheltuielilor făcute pentru construirea noii Maternități. În acest caz, Consiliul Județean a achitat constructorului noului edificiu de pe strada Victoriei mai multe lucrări fictive dar și materiale de construcții care nu au fost utilizate pentru ridicarea noii Maternități. Astfel, s-au cheltuit ilegal din bugetul județului peste 500 de milioane de lei vechi din care nu s-a reușit recuperarea decât a 30 de milioane.
Vezi aici raportul Curții de Conturi!
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.