Prefectul de Buzău, George Sava, are mari emoții în aceste zile când premierul Dacian Cioloș anunță că va schimba din prefecții numiți în teritoriu de către ex-Guvernul Ponta.
Nici un nume al celor care vor fi schimbați din posturi nu a fost pronunțat, nimic nu se vehiculează, astfel că orice este posibil. Luni, prim-ministrul Cioloș a anunțat că circa un sfert dintre actualii prefecți vor fi schimbați din funcție, ca urmare a lipsei de performanță, iar pentru a numi alți înalți funcționari în locul acestora Guvernul va organiza un concurs public.
Același premier Cioloș a precizat că “cei care doresc să facă politică” din scaunul de prefect vor invitați să își părăsească funcția. Aproximativ 10-12 dintre prefecții din țară, adică un sfert din numărul lor, ar urma să fie înlocuiți. Guvernul lucrează în prezent la un set de criterii de performanță a funcției publice, pe care intenționează să le utilizeze în numirea noilor prefecți. Pe baza acestor criterii, pentru posturile de prefecți rămase vacante Guvernul va organiza concursuri publice ce se anunță a fi transparente, selecția urmând a se face doar pe criterii profesionale, de competitivitate.

4 COMENTARII

  1. […] Prefectul de Buzău, George Sava, are mari emoții în aceste zile când premierul Dacian Cioloș anunță că va schimba din prefecții numiți în teritoriu de către ex-Guvernul Ponta. Nici un nume al celor care vor fi schimbați din posturi nu a fost pronunțat, nimic nu se vehiculează, astfel că orice este posibil. Luni, prim-ministrul Cioloș a anunțat că circa un sfert dintre actualii prefecți vor fi schimbați din funcție, ca urmare a lipsei de performanță, iar pentru a numi alți înalți funcționari în locul acestora Guvernul va organiza un concurs public. Același premier Cioloș a precizat că “cei care doresc să facă …mai multe stiri […]

  2. […] Prefectul de Buzău, George Sava, are mari emoții în aceste zile când premierul Dacian Cioloș anunță că va schimba din prefecții numiți în teritoriu de către ex-Guvernul Ponta. Nici un nume al celor care vor fi schimbați din posturi nu a fost pronunțat, nimic nu se vehiculează, astfel că orice este posibil. Luni, prim-ministrul Cioloș a anunțat că circa un sfert dintre actualii prefecți vor fi schimbați din funcție, ca urmare a lipsei de performanță, iar pentru a numi alți înalți funcționari în locul acestora Guvernul va organiza un concurs public. Același premier Cioloș a precizat că “cei care doresc să facă Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.