Beyonce

„Fetele conduc lumea” nu este numai titlul unui hit mondial, al focoasei Beyonce, ci un adevăr greu de contestat de mulţi dintre bărbaţi. Matriarhatul pare să se fi instaurat şi în administraţia românească, aşa cum o arată datele statistice ale unui studiu recent realizat de Ministerul Muncii, la cererea Comisiei Europene.

 

În administraţia publică centrală, femeile deţin peste jumătate dintre posturile de decizie. Ponderea femeilor care ocupă poziţii de decizie este mai mare în ministere, decât în unităţile deconcentrate ale acestora de la nivel local, instituţiile aflate în subordinea acestora şi alte organe de specialitate. Primele trei ministere „feminine”, cu peste 50 la sută femei în posturi de decizie, se repartizează astfel: Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale: 73,91%; Ministerul Finanţelor Publice: 71,14%; Ministerul Justiţiei: 70,97%.

 

La polul opus, primele trei ministere „masculine”, cu peste 50 la sută bărbaţi în posturi de decizie, se repartizează astfel: Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului: 64,71%; Secretariatul General al Guvernului: 62,50%; Ministerul Afacerilor Externe: 59,62%.

 

Conform comunicatului ajuns la redacţie prin amabilitatea unei şefe din administraţia buzoiană, colectarea datelor nu a avut în vedere posturile de ministru, secretar de stat, preşedinţi cu rang de secretar de stat şi consilieri personali.

 

Şi, că tot aduserăm vorba de Beyonce, iată şi varianta şoubiz a globalizării acestui matriarhat cu care România e, se vede bine, sincronă:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.