În ultimele 48 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de disciplinare a participanţilor la trafic şi au aplicat 476 sancţiuni pentru comiterea de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 13 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea auto şi pietonală (5), pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depăşire (3) sau conducerea unui autoturism pe contrasens fără motiv (1).
În urma testărilor efectuate cu aparatele „Drager”, poliţiştii rutieri au depistat şapte conducători auto care s-au urcat băuţi la volan, în patru cazuri şoferii fiind sancţionaţi cu puncte-amendă şi lăsaţi fără permise pentru 90 de zile (valori cuprinse între 0,12 mg/l şi 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar în celelalte trei fiind întocmite dosare penale.
Cea mai mare valoare a fost indicată în cazul unui tânăr de 21 de ani, din comuna Siriu. Acesta a fost oprit în noaptea de sâmbătă spre duminică de un echipaj mixt poliţist-jandarm ce acţiona pe raza oraşului Nehoiu şi a avut o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Printre cei cercetaţi penal din cauza alcoolului se numără şi o femeie în vârstă de 43 de ani, din Bucureşti, pe care un echipaj din cadrul Secţiei 3 de poliţie rurală Berca a depistat-o cu 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Berca.
Un alt dosar a fost întocmit duminică după-amiază de un echipaj din cadrul Secţiei 11 de poliţie rurală Pârscov pe numele unui tânăr de 25 de ani, din comuna Brăeşti, care a condus un autoturism deşi nu posedă permis de conducere.

IPJ Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.