muzeu
Clădirea Muzeului Județean recent reabilitată cu fonduri europene va fi, în sfârșit, redată instituțiilor de cultură pentru care a fost destinată după ce aleșii județeni au aprobat, marți, darea în folosință la cea de-a patra încercare.
Proiectul care altădată a generat discuții aprinse și chiar acuzații precum că DNA-ul ar trebui să investigheze cum s-au desfășurat lucrările de reabilitare au devenit insignifiante pentru toți consilierii județeni care au votat proiectul în unanimitate cu excepția unei singure abțineri din motive de incompatibilitate, cea a consilierului județean, Adrian Petre.
„Până acum nu am avut timpul necesar să verificăm ceea ce s-a întâmplat la Muzeul Județean dar acum, după campanie, am avut timpul necesar și am verificat în măsura în care am putu ceea ce s-a făcut astfel că am fost de acord și am votat proiectul. Este adevărat că am mai spus că vom vota proiectul cu muzeul când se va deschide noua maternitate dar există și o situație mai specială generată de faptul că noua stagiune a teatrului trebuie să înceapă și pentru că am constat că lucrurile sunt în regulă am fost de acord și asta s-a văzut prin votul nostru”, a declarat liderul de grup al PDL, consilierul Raul Florescu.
De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean are o explicație mult mai simplă vizavi de votul aleșilor PDL și PNL: „E destul de simplu . S-a terminat campania electorală și de aia s-a votat proiectul. Mie îmi pare rău că timp de trei luni a trebuit să plătim chirie unei alte societăți deși am avut o clădire funcțională unde s-a dovedit că nu au fost alte obiecțiuni. Sper că lucrurile au intrat în normalitate și de acum în acolo să ne aducem aminte că trebuie să facem administrație și nu campanie electorală când vine vorba de problemele comunității.”
Teatrul George Ciprian și Centrul Județean de Cultură și artă vor începe să mutarea în noua clădire unde vor funcționa, cel mai probabil de săptămâna viitoare iar deschiderea Muzeul Județean de Istorie va mai dura o perioadă conform unor norme legale legate de condițiile în care trebuie aduse exponatele muzeului în noua clădire.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.