Un buzoian din Micro XIV i-a ridicat mingea la fileu lui Toma în meciul împotriva Companiei de Apă

8
1919


Venit în Crâng să doneze cărți în programul „Carte de dat, carte de luat” inițiat de Muzeul Județean, Constantin Toma a avut parte de o surpriză care i s-a potrivit la fix în economia războiului pe care îl poartă împotriva conducerii Companiei de Apă Buzău.
La cișmeaua aflată la câțiva metri de intrarea în Parcul Crâng, un pensionar aștepta să își umple două bidoane cu apă. Văzându-l, edilul a chemat imediat jurnaliștii ca să le arate că nu a spus prostii atunci când a afirmat că prețul apei potabile la Buzău este foarte mare și sunt oameni care nu își permit să suporte cheltuielile cu apa livrată la robinete.
„Veniți vă rog de vedeți ce face omul ăsta aici. Uitați-vă la el și spuneți-mi dacă vi se pare normal. Nu este nimic regizat, asta este realitatea. Oamenii nu pot plăti prețul perceput de Compania de Apă pentru apa de la robinet și preferă să vină să care cu bidoanele de aici”, a declarat Constantin Toma.
Ulterior, Constantin Toma a declarat că ceea ce a văzut în Crâng este o practică frecventă pentru că oamenii nu își pot permite prețul practicat de operatorul de apă.
„Nu a fost nimic regizat, așa cum am spus, în oraș cei de la curți își forează puțuri iar alții vin și cară apă din Crâng sau din alte surse pentru a plăti mai puțin. La țară s-au legat la rețeaua de apă doar instituțiile statului și câțiva oameni cu bani. Facem o grămadă de investiții cu sute de milioane de euro pentru a fi în acord cu Uniunea Europeană, care a spus ca până în 2018, 98 la sută din populație să fie legată la rețea centralizată de apă și canalizare. Dacă conducta trece pe la ei pe la poartă nu înseamnă că acei oameni beneficiază de acest serviciu vital care înseamnă apa ”, a declarat Constantin Toma.
Întrebat de ce își umple bidoanele de la cișmeaua din Crâng, bărbatul s-a ferit să dea un răspuns tranșant. El a spus totuși că vine regulat să ia apă de la cișmea, dat fiind că este mai bună la gust decât ce are acasă, deși este convins că apa curge pe aceleași conducte.
audiente-1La plecarea din Crâng, Constantin Toma a fost oprit și de alți cetățeni care i-au urat succes în demersurile sale sau și care s-au interesat cum pot ajunge în audiență la noul primar.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.