GALERIE FOTO: Unul dintre cele mai moderne tomografe din țară și bază de tratament ultramodernă, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat

1

Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a marcat, joi, o dublă premieră în ceea ce privește serviciile medicale pe care le va oferi de acum încolo cetățenilor arondați unității sanitare din Râmnicu Sărat. Este vorba despre dotarea spitalului cu un computer tomograf de ultimă generație și cu inaugurarea unui modern Centru de Recuperare Medicală și Balneofizioterapie la subsolul Spitalului Județean Buzău.
Computerul tomograf, unul dintre cele mai moderne echipamente din țară, a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății dar și cu sprijinul autorității locale, care a suportat 10 la sută din costul achiziției. Dotarea cu un astfel de echipament medical este un mare pas înainte pentru spitalul din Râmnicu Sărat care până acum nu a beneficiat niciodată de o astfel de dotare iar în curând cei care au nevoie de o tomografie nu mai trebuie să bată drumul Capitalei. Echipamentul medical a fost pus în funcțiune și este o chestiune de timp până când pacienții Spitalului Municipal vor putea face investigațiile la noul aparat, în prezent medicii specializându-se pentru a putea lucra pe acest tomograf de ultimă generație.
Cea de-a doua parte a lansării care avut loc joi a fost cea a inaugurării unui modern Centru de Recuperare Medicală și Balneofizioterapie într-un spațiu situat la subsolul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, care până de curând nu era decât un spațiu insalubru unde nu funcționa nimic.
Acum, după o investiție de 1,2 miliarde de lei vechi numai în amenajarea spațiului și alte 400 milioane de lei vechi în aparatură, la subsolul unității sanitare râmnicene funcționează una din cele mai moderne baze de tratament din județ.
„Am pornit de la ideea de a face această bază de tratament de la cererile foarte mari pe care le aveam pentru că populația orașului și a localităților arondate este destul de îmbătrânită și avea nevoie de așa ceva. Practic, acum peste 80 la sută din procedurile pe care oamenii le făceau în stațiunile de tratament le pot face la Spitalul Municipal după care pot merge acasă și revin a doua zi sau când le recomandă doctorul. Practic, ideea a fost aceea de a reduce aceste cheltuieli cu deplasările pentru că nu oricine își permite să meargă într-o stațiune”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

Odată cu inaugurarea noilor investiții care se adaugă Ambulatoriului de specialitate reabilitat cu fonduri europene, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a organizat și o zi a porților deschise pentru ca toată lumea să vadă pe ce au fost cheltuiți banii dar mai ales pentru a se convinge că, de acum în acolo, tratamentele sau investigațiile medicale pot fi făcute aproape de casă.
La eveniment au participat zeci de râmniceni dar și oficialități locale și invitați din partea DSP Buzău. Nu în ultimul rând, pentru ca toată lumea să poată testa noile servicii ale Centrului de Recuperare Medicală și Balneofizioterapie, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a lansat 3 pachete promoționale care pentru sume cuprinse între 150-200 de lei oferă celor interesați câte 10 zile de tratament constând în consultații, proceduri fizioterapeutice, masaj sau kinetoterapie.

1 COMENTARIU

  1. […] Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a marcat, joi o dublă premieră în ceea ce privește serviciile medicale pe care le va oferi de acum în acolo cetățenilor arondați unității sanitare din Râmnicu Sărat. Este vorba despre dotarea spitalului cu un computer tomograf de ultimă generație și cu inaugurarea unui modern Centru de Recuperare Medicală și Balneofizioterapie la subsolul Spitalului Județean Buzău. Computerul tomograf, unul dintre cele mai moderne echipamente din țară, a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății dar și cu sprijinul autorității locale care a suportat 10 la sută din costul achiziției. Dotarea cu un astfel Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.