Viceprimarul comunei Berca, Ionel Dobrița, ales pe liste PNL și trecut la PSD, îl acuză pe primarul Valeriu Marcu că îi îngrădește accesul în instituție. Într-un mesaj postat pe Facebook, Dobrița îl acuză de abuz pe primarul în funcție și de faptul că îl împiedică să își exercite atribuțiile de serviciu.

„Din şirul lung de abuzuri înfăptuite de primarul comunei Berca, vreau să mă opresc asupra celui de azi(nr.25 martie), când am constatat că a schimbat încuietoarea de la primărie în aşa fel încât eu să nu mai pot intră în instituţie după orele de program. Domnule Marcu, primarul şi viceprimarul nu au un program fix, aşa cum nici problemele cetăţenilor şi rezolvarea lor nu au! Pentru informarea corectă a cetăţenilor comunei Berca, precizez că sunt în continuare viceprimarul în funcţie al acestei localităţi şi doresc să mi exercit atribuţiile deşi dumneavoastră, domnule Marcu încercaţi pe toate căile să împiedicaţi acest lucru!” scrie viceprimarul Ionel Dobrița într-o postare pe pagina sa de Facebook

În replică, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu spune că ușile Primăriei sunt deschise toată ziua și doar butucul de la ușa secretariatului instituției a fost schimbat iar motivul este unul cât se poate de pertinent.

„Nu este adevărat că am schimbat încuietoarea Primăriei. Am schimbat într-adevăr butucul de la ușa secretariatului care dă apoi spre biroul meu și spre biroul domnului viceprimar unde se află și arhiva Primăriei. Am luat această decizie pentru că pe lângă funcția de la nivelul administrației locale domnul Dobrița este și agent de asigurări și încheie diverse polițe de asigurare. Este dreptul dumnealui dar nu mi se pare normal ca aceste polițe să fie printate pe tehnica de calcul a instituției atâta timp cât banii îi încasează domnul viceprimar. Pe lângă aceasta,dumnealui i-a fost retras sprijinul politic de către formațiunea politică pe listele căruia a fost ales consilier și ulterior viceprimar și moral ar fi fost să părăsească funcția deținută la nivelul administrației locale nu să se folosească de chestii birocratice pentru a se lega de scaun.  În plus așa ar fi avut și mai mult timp de campania electorală” a declarat primarul comunei Berca, Valeriu Marcu.

Viceprimarul comunei Berca, Ionel Dobrița, a fost ales consilier local pe listele PNL, ulterior fiind ales de Consiliul Local al comunei în postul de viceprimar. La începutul lunii când Dobrița a anunțat că va candida din partea PSD, organizația locală a PNL al cărui membru era, s-a întrunit și l-a exclus din partid. În mod normal, odată cu pierderea calității de membru de partid, Dobrița își pierde si mandatul de consilier și implicit pe cel de viceprimar. Pentru ca acest lucru să se producă trebuie ca hotărârea  de excludere din partid să fie definitivă și ulterior Prefectura să emită ordinul de încetare a mandatului.

 

3 COMENTARII

  1. Asa este! Si eu am facut asigurarea la firma viceprimarului NELSIM SRL parca…De alfel, toata primaria a facut la el. Nu cred ca este normal sa detina o functie publica si sa lucreze si in privat. In declaratia de interese nu a mentionat asa ceva. Mare greseala a facut primaru ca l-a ajutat. I s-a facut mila de el, dupa care i-a muscat mana care l-a hranit. Asa a facut si cu Visan, dupa ce toata vara s-a plimbat cu el prin tara. Urmeaza Vint, Ilie si toti care acum ii sunt aproape.Individul nu are scrupule.

    • Unii oameni nu realizează ridicolul la care se expun! E și cazul d-lui Dobrița. Decizia lui de a se depărta de primarul Marcu a fost luată, cred, într-un moment nejustificat de furie. La anii lui uită că „cine a trădat odată, va mai trada!”și acestă situație îl va urmări toată viața. A greșit! Normal ar fi să=și ceară scuze și să continue colaborarea cu primarul. E păcat de tinerețea lui!Împreună vor reuși, vremurile-s grele, cei care ne învrăjbesc au alte interese. În mediul rural, aflat în dezagregare, oamenii trebuie să-și dea mâna să pună împreună umărul pentru a da o perspectivă localității nu să piardă timpul în dispute sterile. Valeriu Marcu va câștiga alegerile deoarece e omul potrivit cerințelor unei loclități ca Berca și are sprijinul muncitorilor și pensionarilor de acolo precum și al colegilor de școală și părinților cărora le-a instruit copiii.

  2. Ceva de genu ,,In genunchi ma-ntorc la tine”? Cu Ionel Dobrita in rolul lui Giani Morandi! Hai ca-i tare… Dar daca n-ar mai prinde calificarile in grupa, n-ar fi si mai tare? Asta asa ca sa-i fie de invatatura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.