Zilele Buzăului au continuat, miercuri, cu Simpozionul „Buzăul Străveche Vatră de Cultură și Civilizație” ajuns la cea de-a IX-a ediție. Ca de fiecare dată, la manifestare a participat academicianul Dan Berindei și profesorul universitar doctor Ion Bulei alături de alte personalități culturale locale printre care profesorii Valeriu Nicolescu, Nicolae Peneș, Constantin Coman, Valeriu Șușnea, Gheorghe Ciobanu dar și preoții Mihail Milea, Gheorghe Sava și Constantin Cățoi. Un eveniment inedit a constituit participarea la simpozionul de, miercuri, a Înaltpreasfințitului Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Participarea la lucrările simpozionului „Buzăul Străveche Vatră de Cultură și Civilizație” a fost o premieră atât pentru arhiepiscop cât și pentru organizatori care au mărturisit că este pentru prima oră când arhipăstorul unei eparhii participă la sărbătorirea Zilelor Buzăului și l-au invitat pe înaltpreasfințitul Ciprian să deschidă lucrările simpozionului cu o binecuvântare.
Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilelor Buzăului vor continua, joi, cu vernisajul expoziției aniversare a filialei Buzău a Uniunii Artiștilor Plastici și conferirea titlurilor de „Cetățean de Onoare al municipiului Buzău ” și „Omul anului 2012” precum și premierea tuturor celor 63 de cetățeni de onoare pe care îi are municipiul Buzău.
După sărbătorile pascale, Zilele Buzăului vor continua în săptămâna imediat următoare cu organizarea în premieră a Crosului „Zilele Buzăului” ce va avea loc în data de 8 mai urmând că Zilele Buzăului 2013 să se termine cu trei zile de distracție în centrul orașului în perioada 10-12 mai.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.