Bigiu DNA-6
Tribunalul Călărași a decis, luni, ca președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, și finul acestuia, Florin Colgiu, să rămână în arest. Judecătorii au respins cererile celor doi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu și astfel cei doi vor trebui să mai rămână în arest cel puțin o lună.
“În baza art.348 al.1 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor: BÎGIU MARIAN CRISTINEL,arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.506/UP/7 decembrie 2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr.42553/3/2014 şi COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.507/UP/7 decembrie 2014 emis de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în dosarul nr.42553/3/2014, şi menţine măsura arestării preventive a inculpaţilor. Respinge cererea formulată de inculpatul COLGIU FLORIN-MĂDĂLIN, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de inculpatul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”, se arată în încheierea ședinței de judecată.
Decizia de luni a Tribunalului Călărași nu este definivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel București. Dacă nici judecătorii Curții de Apel București nu vor admite apelurile celor doi, atunci atât Cristi Bîgiu cât și Florin Colgiu vor trebui să rămână în arest până în luna martie.
Cristi Bîgiu și Florin Colgiu sunt în arest de pe data de 6 decembrie iar aceasta este cea de-a treia prelungire a mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.