[section_title title=Pagina 1]

Cristi BIGIU

La o jumătate de an de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, liberalul Cristi Bîgiu a acordat un interviu postului de televiziune TV Sud Est în care a răspuns pe larg întrebărilor despre planurile de viitor pentru dezvoltarea județului. Care sunt în acest moment investițiile care au prioritate, când putem spera la drumuri mai bune, cum intenționează președintele Consiliului Județean să crească numărul locurilor de muncă sau de ce investiții mai este nevoie pentru deschiderea noii maternității puteți afla pe larg citind interviul de mai jos.

1. Domnule președinte, ați fost ales in vara anului 2012. Ce ați făcut de când ați preluat mandatul ?

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să identificăm situația clară a proiectelor care erau în derulare și să inventariem nevoile pe care Buzăul le are în acest moment.

Un lucru important pe care le-am realizat a fost să asigur în cadrul Consiliului un consens politic în rândul consilierilor județeni, indiferent de coloratura politică, pentru că proiectele pe care trebuie să le implementăm sunt proiecte nu pentru un partid sau altul ci pentru Buzău și pentru buzoieni.

În această idee a fost repartizat și bugetul, oamenii nu trebuie dezavantajați pentru că au primar PNL, PSD, PDL sau PP-DD.

În momentul în care conduci o administrație, te interesezi de problemele din localități. Unul dintre principalele lucruri pe care l-am promis a fost crearea locurilor de muncă. Fără a avea infrastructură nu vor veni investitorii.

Până acum am avut rezultate în ceea ce privește reabilitarea infrastructurii, care este și una dintre prioritățile mandatului meu. Avem proiecte finalizate sau aproape de finalizare cum e cazul drumurilor Tisău – Monteoru sau Mihăilești – Mărgineanu.

Avem un județ extraordinar de frumos, dar din păcate este foarte greu să ajungi în anumite zone.

Am adus fonduri pentru alimentare cu apă la Pogoanele, la Costești și la Balta Albă, singura localitate din județ care nu avea alimentare cu apă.

Există de asemenea în acest moment 20 de proiecte prinse în plan la Ministerul Dezvoltării care sunt în fază de derulare.

2. Care este situația pe care ați găsit-o la Consiliul Județean în momentul preluării mandatului ?

Cred că cel mai important este să ne gândim la ce putem să facem pentru județ din acest punct înainte și să facem în așa fel încât buzoienii să aibă condiții mai bune de trai. Pot să vă spun că situația Buzăului nu este una extraordinară și că avem foarte mult de lucru.

Unul dintre lucrurile care m-au surprins a fost că în Consiliul nu exista o evidență la nivelul județului a proiectelor care sunt în derulare lucru care poate crea confuzie în condițiile în care sunt proiecte care nu se desfășoară direct prin Consiliul Județean ci prin ministerele competente.

În acest moment lucrăm la o bază de date a proiectelor în curs de derulare și a proiectelor depuse pentru că mi se pare normal să avem o situație clară pentru a putea gestiona corespunzător resursele și pentru a trece cât mai repede la faza de implementare.

Intenția mea este să finalizăm această bază de proiecte până în momentul în care se va vota bugetul pentru că trebuie să realizăm alocările bugetare în funcție de necesitățile fiecărei comunități.

O altă situație pe care am găsit-o la preluarea mandatului a fost cea a maternității care în acest moment nu este funcțională dar vă asigur că este o prioritate a mandatului meu.

3. Care sunt prioritățile dumneavoastră pentru următorii 4 ani?

Prioritatea mea principală este crearea locurilor de muncă pentru buzoieni. Un loc de muncă bun înseamnă un venit sigur și un viitor mai bun pentru familie și pentru copiii noștri.

Majoritatea tinerilor din Buzău pleacă spre București sau alte centre universitare și rămân acolo definitiv.

Sunt tată și îmi doresc ca fata mea să aibă o alternativă viabilă și să vină să lucreze în Buzău. Îmi doresc același lucru și pentru restul tinerilor buzoieni care acum fie lucrează în București fie lucrează în altă țară.

Pentru a putea crea locuri de muncă trebuie să avem câteva condiții elementare de infrastructură și când spun infrastructură nu mă refer numai la drumuri bune ci și la canalizare, alimentare cu apă și energie. Aceste lucruri ar trebui să fie normale dar Buzăul din păcate are încă deficiențe în acest sens.

Am de asemenea în vedere demararea lucrărilor pentru un Parc Industrial în acest an care ar însemna pe de o parte locuri de muncă și pe de altă parte dezvoltarea infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.