[section_title title=Pagina 4]

Cristi BIGIU

11. Ați redeschis Bazinul Olimpic din Buzău. Aveți date referitoare la activitatea avută, de la redeschidere și care sunt planurile legate de Bazin în perioada următoare ?

De la redeschiderea bazinului, circa 3.200 de adulți și copii au beneficiat de facilitățile oferite de această unitate. Dintre aceștia, mai mult de jumătate sunt copii care au venit la înot prin intermediul școlilor. Acesta a fost, încă de la început, și obiectivul nostru numărul unu: să îi aducem pe copii la înot, pentru că o viață activă este o viață sănătoasă. Totodată, mă bucur că și adulții au manifestat interes pentru sport, aceștia beneficiind și de serviciile conexe oferite de bazin, precum saună sau masaj.

În acest moment există un parteneriat între firma care deține bazinul și Consiliu iar intenția noastră este fie să prelungim acest contract fie să preluăm în administrare Bazinul pentru că îmi doresc ca el să fie al buzoienilor. Nu se pune problema închiderii lui în condițiile în care reprezintă un punct de interes pentru cetățeni, pentru Buzău și nu numai.

Este o oportunitate pentru copiii din Buzău care vor putea sa învețe să înoate, să facă mișcare, să trăiască sănătos și chiar să facă performanță. Este de asemenea o locație în care orice buzoian, indiferent de anotimp va putea să meargă.

Nu foarte multe județe din România se pot lăuda cu așa ceva și cred că noi ar trebui să fim mândri de asta. De asemenea îmi propun ca în viitor să fim gazda mai multor concursuri de natație și Buzăul să ocupe un loc important pe hartă în lumea sportului.

Bazinul Olimpic este un bun al comunității. Ideea redeschiderii lui mi-a venit în campanie, din discuțiile purtate cu cetățenii.

 12. Revin la un lucru pe care l-ați menționat la începutul dialogului nostru. Care este situația Maternității? Va funcționa vreodată ?

Cunosc foarte bine situația Maternității vechi, care funcționează în acest moment și unde sunt condiții insalubre. Cu siguranță cu toții ne dorim pentru soțiile noastre să nască într-o maternitate cum este cea nouă și unde condițiile sunt cu mult mai bune.

În momentul preluării mandatului, am descoperit că Maternitatea cea nouă a fost inaugurată cu aparatură închiriată în condițiile în care facilitate nu era funcțională, încă se montau prize și încă se văruia la etajele 3 și 4. Am luat măsura rezilierii contractului de închiriere al aparaturii care era de aproximativ 50 000 de euro în acel moment.

Există un studiu de fezabilitate care ne arată că dotarea maternității ne-ar costa aproximativ 9 milioane de euro și nu avem posibilitatea să cumpărăm din fonduri proprii aparatura medicală, în condițiile în care 9 milioane de euro este capacitatea maximă de creditare a întregului județ.

Maternitatea așa cum spuneam este o prioritate a mandatului meu, motiv pentru care am purtat deja o discuție cu domnul ministru Nicolaescu pentru a o transforma într-o maternitate regională în așa fel încât să existe susținerea financiară funcționării ei și doamnele din Buzău să poată naște în cele mai bune condiții.

 13. Când va fi gata bugetul și care vor fi prioritățile de alocare a fondurilor ?

Nu putem vorbi deocamdată despre o dată sigură de finalizare a bugetului pentru că el nu a fost încă validat de către Guvern și Parlament.

Așa cum vă spuneam și ceva mai devreme facem o inventariere a nevoilor județene pe care le vom include în proiectul de buget.

Prioritățile vor fi crearea de noi locuri de muncă pentru buzoieni, îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și atragerea investitorilor străini și autohtoni pentru înființarea unui Parc Industrial în Buzău.

Vor exista de asemenea alocări bugetare către celelalte sectoare la fel de importante pentru buzoieni, cum ar fi sănătatea și educația.

 

Interviu acordat postului de televiziune TV Sud Est

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.