Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău a fost reabilitat de Consiliul Județean cu fonduri europene prin Programul  Operațional Regional 2014 în valoare de peste 3,6 milioane de lei.

Unitatea școlară, unica de acestfel din județ, a fost închisă odată cu începerea pandemiei dar și pe tot parcursul anului școlar încheiat în vară, tocmai din pricina lucrărilor iar cursurie pentru toți elevii cu nevoi speciale s-au desfășurat în sistem online . Pe lângă fondurile obținute prin Programul Operațional Regional, Consiliul Județean a alocat și sume din bugetul propriu pentru dotarea cu mobilier și alte lucrări de necessitate care nu erau prinse în proiect.

Luni, cu ocazia deschiderii noului an școlar elevii au putut intra din nou în școală care fost vizitată și de președintele Consiliului Județeean Petre Emanoil Neagu care a vrut să vadă cum arată unitate de învățământ din subordine după renovare.

Astfel, au fost executate înm cadrul proiectului cu bani europeni:

  1. Lucrări de construcții și instalații pentru creşterea eficienței energetice:
  • Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii: termosistem la fațadă, înlocuirea tamplăriei exterioare existente cu tâmplărie performantă energetic, desfacerea straturilor existente de termoizolație și refacerea termoizolației planșeului peste ultimul nivel, placarea soclului ;
  • Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum: reabilitarea instalatiei termice, montarea capurilor thermostat la radiatoare.
  • Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu: montarea unui sistem alcătuit din panouri solare pentru producerea apei calde de consum si aport la energia termica.
  • Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri: montarea surselor de iluminat cu leduri și a instalației aferente, înlocuirea instalației electrice existente, montarea corpurilor de iluminat acționate de senzori de miscare, înlocuirea tablourilor electrice.

2.Lucrări conexe pentru creșterea eficienței energetice;

  • Refacerea acoperișului tip șarpantă precum și înlocuirea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice;
  • Refacerea finisajelor interioare atât în zonele de intervenție, cât și în restul spațiilor existente, inlocuire usi interioare, inlocuire parchet;
  • Refacerea instalației de distribuție a apei reci, a instalației de canalizare și colectarea apei pluviale;
  • Repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii;
  • Crearea de facilități/adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități (rampe de acces, grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități motorii);
  • Lucrări specifice de semnalizare si detectie incendiu, stingere incendiu, necesare obținerii autorizatiei ISU: realizarea unei gospodării de apă, refacerea rețelei de hidranți interiori și exteriori, montarea centralei de alarmare la incendiu.

 Prin implementarea măsurilor propuse prin proiect s-a urmarit atingerea următoarelor ţinte:

  1. a) diminuarea consumurilor totale de energie
  2. b) diminuarea emisiile anuale de dioxid de carbon
  3. c) cresterea consumului anual specific de energie din resurse regenerabile

 

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.